Πανηγυρισμός-ντροπή από ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ

C7351E4441DF42009CFF44852D55F736

Αποτροπιασμό προκαλεί στο πανελλήνιο, ο τρόπος που πανηγύρισε ένα πολύ σημαντικό γκολ για την ομάδα της ΑΕΚ, ο νεαρός ποδοσφαριστής Γιώργος Κατίδης. Ενα 19 χρονο παιδί, που τυγχάνει εφέτος που η ομάδα έχει οικονομικά και άλλα προβλήματα να φοράει τη φάνελα της ιστορικής ΑΕΚ, που σε άλλη περίπτωση ούτε στο ονειρό του δεν θα μπορούσε να φανταστεί, πιθανώς μάλιστα και ποντιακής καταγωγής χαιρέτισε με το γνωστό ναζιστικό τρόπο, αμέσως μετά το γκολ που πέτυχε χαρίζοντας μια μεγάλη κατά άλλα νίκη στην ΑΕΚ επί της Βέροιας με 2-1 στην φετινή αγωνιώδη προσπάθεια της να παραμείνει ζωντανή.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής φαίνεται ξεκάθαρα πως  δεν γνωρίζει την ιστορία της ομάδας στην οποία αγωνίζεται,  της  Αθλητικής Ενωσης Κωνσταντινουπόλεως, η οποία προέρχεται από Πρόσφυγες της Μικράς Ασίας του Πόντου και της Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι  έχουν νιώσει στο πετσί τους τη ξενοφοβία και το ρατσισμό.

Αλλωστε το σύνθημα που μεγάλωσε γενιές και γενιές ΑΕΚτζήδων είναι το ΑΕΚ σημαίνει προσφυγιά ξεριζωμένη…Αυτό ομως το ντροπιαστικό θέαμα είναι τελικά το αποτέλεσμα της απομάκρυνσης των προσφυγικών ομάδων από την ιστορία τους, τις ρίζες τους και τις αξίες τους.

Ο Γιώργος Κατίδης για το θέμα του πανηγυρισμού του  μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, ζήτησε συγγνώμη από τους φιλάθλους της ΑΕΚ που αντέδρασαν άμεσα  και οργισμένα, δήλωσε ότι δεν γνώριζε ότι ο χαιρετισμός αυτός είναι φασιστικός και πως τον είδε στο ιντερνετ…  Εγραψε ο  ίδιος  αργότερα στο twitter “Σιχαινομαι τον φασισμό. Δεν θα το έκανα αν ήξερα ότι σημαίνει κάτι τέτοιο. Ξέρω τις επιπτώσεις και δεν θα το έκανα ποτέ” προσπαθώντας να ξεκαθαρίσει το θέμα που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Περιμένουμε και την επίσημη θέση της διοίκησης  της ομάδας αν και η φωτογραφία και το βίντεο είναι αρκετά για να διαμορφώσει κανείς τη γνώμη ότι ο ποδοσφαιριστής αυτός, όσο καλός κι αν είναι από αύριο δεν πρέπει να ανήκει στην οικογένεια της ΑΕΚ!!!

Ο χαιρετισμός του Γιώργου Κατίδη! από kokoretsi

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  76  =  84