Παιχνίδια της Μικρασίας από τους μικρούς μαθητές της Θήβας

Τα παιδικά παιχνίδια της Μικρασίας αναβίωσαν οι μικροί μαθητές του 3ου Δημοτικού και 3 Νηπιαγωγείου στη γειτονιά των Μικρασιατών της Θήβας. Οι δάσκαλοι αγκάλιασαν την προσπάθεια της Ενωσης Μικρασιατών Θήβας και με τη συμμετοχή των μαθητών παρουσίασαν μια καταπληκτική εκδήλωση στην έναρξη των Εκδηλώσεων Μνήμης “Ιωνικές Ημέρες παράδοσης και πολιτισμού”.

Πινακωτή, τα τσερκένια (αετοί), δεν περνάς κυρά Μαρία,περνά περνά η μέλισσα, το δαχτυλίδι, σαλίγκαρος, κουτσό-κουσατέ, Τυφλόμυγα, στραβομούτζουρε kob-ebe (τυφλή γιαγιά),μπιζ, διασκέδασαν τα ίδια τα παιδιά και  τους μεγάλους που παρακολύθησαν την εκδήλωση.

Πολλά συγχαρητήρια στους δασκάλους, τον Διευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Δημοσθένη Λαθύρη και την Διευθύντρια του 3ου Νηπιαγωγείου Στεφανία Μπαρτσώκα.

Σην εκδήλωση συμμετείχαν  επίσης  οι μαθητές του 10ου Νηπιαγωγείου Θήβας με την Διευθύντρια Χαρίκλεια Σταμάτη, του 2ου Νηπιαγωγείου Θήβας με την Διευθύντρια Δήμητρα Τσαρουχά και παρακολούθησαν  ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας Γιώργος Γκάρτζιος , ο προιστάμενος του Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θήβας Γιώργος Πανάγος, ο  Δημήτρης Αρχοντής αιρετός ΠΥΣΠΕ και εκ μέρους του Δημάρχου οι Ε.Μαμμής και Θ.Σβίγγος.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

8  +  2  =