You are currently viewing Online Σεμινάριο: Στα άδυτα της Αλησμόνητης Τρίγλιας Βιθυνίας

Online Σεμινάριο: Στα άδυτα της Αλησμόνητης Τρίγλιας Βιθυνίας

Το Δίκτυο Μικρασιάτης σας προσκαλεί στο 10o Online  σεμινάριο με θέμα:

Στα άδυτα της Αλησμόνητης Τρίγλιας Βιθυνίας

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021, ΩΡΑ 19:00
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ
, ιστορικός ερευνητής

Τρίγλια Βιθυνίας, Γεωγραφία, Μακρόχρονη Ιστορία από τα αρχαία χρόνια, κατά τη διάρκεια της Βυζαντινής και στη συνέχεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, Πολιτισμός, Οργάνωση Αυτοδιοίκησης, Α’ Εξορία στην Προύσα, Μεγάλος Διωγμός (1922), Εγκατάσταση προσφύγων σε Ν. Τρίγλια και Ραφήνα, Ρόλος Συλλόγων και μέσα επικοινωνίας και ενημέρωσης των προσφύγων, Λόγοι δημιουργίας της άτυπης ομάδας ερευνητών το 2018 από Τριγλιανούς απογόνους και Στόχοι της, Ενέργειες-Δραστηριότητα και Αποτελέσματα, Έργα σε εξέλιξη, και Σχέδια για το Μέλλον.

Βιογραφικό

Ο Μάκης Αποστολάτος γεννήθηκε στην Αθήνα από πατέρα Κεφαλλονίτη και μητέρα Τριγλιανή. Ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Βαρβάκειο και αποφοίτησε από το ΕΜΠ ως διπλωματούχος Αγρονόμος-Τοπογράφος μηχανικός. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στο University College London με αντικείμενο τη Φωτογραμμετρία.
Εργάστηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ (1965-2000) και συνέχισε στον ιδιωτικό τομέα ως ελεύθερος επαγγελματίας, μέχρι το 2011, οπότε συνταξιοδοτήθηκε μετά από 46 χρόνια επαγγελματικής δραστηριότητας.
Είναι παντρεμένος με την Σέμη, το γένος Σταματοπούλου,  και απέκτησαν ένα γιο (Νικόλαος).
Η μητέρα του, το γένος Πολυνείκους Γεράκη, ήρθε με την υπόλοιπη οικογένεια από την Κωνσταντινούπολη το 1925 και έφερε πλούσιο αρχειακό υλικό (επιστολές, φωτογραφίες, προικοσύμφωνα κλπ), τα οποία ταξινόμησε, μελέτησε και ασχολήθηκε συντάσσοντας τα γενεαλογικά δένδρα της ευρύτερης οικογένειας, Το υλικό αυτό ήταν η αφορμή να ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια συστηματικά με πρωτογενή έρευνα  σε θέματα ιστορίας και πολιτισμικής κληρονομιάς της πατρίδας της μητέρας του Τρίγλιας. Συμμετέχει ενεργά στο forum των Απανταχού Τριγλιανών Απογόνων (www.triglianoi.gr) και στην αντίστοιχη ιστοσελίδα στο Facebook, ως μέλος της άτυπης ομάδας ερευνητών για την Τρίγλια.

Συμμετοχές

Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια μας θα λάβουν το λινκ στα ήδη δηλωμένα emails τους (δεν χρειάζεται να κάνουν νέα εγγραφή).

Οσοι θέλουν να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά, παρακαλούμε όπως δηλώσουν συμμετοχή με email και την ένδειξη στο Θέμα: ΤΡΙΓΛΙΑ ΒΙΘΥΝΙΑΣ, ονοματεπώνυμο, τηλ επικοινωνίας (προαιρετικά αν εκπροσωπείτε Σύλλογο ή Φορέα) και  αποστολή του EMAIL σας  στο diktyomikrasiatis@gmail.com 

Το λινκ παρακολούθησης του σεμιναρίου και οδηγίες σύνδεσης μέσω της πλατφόρμας zoom θα σταλούν την Παρασκευή το απόγευμα

Facebook Comments Box

This Post Has 2 Comments

  1. Γιακουβάκη Ζωγραφιά-Αναστασία

    Καλημέρα σας
    έχω ξανασυμμετάσχει στα on line σεμινάρια του diktyomikrasiatis@gmail.com αλλά καλού – κακού αφήνω ξανά τα στοιχεία μου.
    Σας ευχαριστούμε πολύ για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες σας.

  2. Μαλακοζη Κωνσταντία

    Τριγλια Βιθυνιας

Αφήστε μια απάντηση

7  +  2  =