Ομιλία για την ενδοσχολική βία από τον Σύλλογο Ποντίων Μεταμόρφωσης Αττικής

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου μας επί της οδού Κ. Βάρναλη 12 σε συνεργασία με τον εθελοντικό οργανισμό, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «το χαμόγελο του παιδιού», ομιλία με θέμα την “Ενδοσχολική Βία».

Πολλά μέλη του συλλόγου συμμετείχαν στο κάλεσμά μας αυτό. Χαρακτηριστικό είναι ο μεγάλος αριθμός παιδιών που ευαισθητοποιήθηκε από στην πρόσκλησή μας αυτή και παρακολούθησε την ομιλία δημιουργώντας ένα όμορφο κλίμα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα από την γραμματέα του συλλόγου μας, Ιωάννα Μόκαλη – Παπαδοπούλου, με θερμές ευχαριστίες για την ανταπόκριση των μελών, φορέων του δήμου και πολιτιστικών σωματείων. Αλλά και του ίδιου του δημάρχου Μετ/σης προσωπικά κο Μιλτιάδη Καρπέτα οποίος για μια ακόμη φορά έδωσε τα εύσημα στον σύλλογο για την πρωτοβουλία που παίρνει σε τόσο σημαντικά θέματα κοινωνικής ευθύνης.

Η ομιλήτρια και ψυχολόγος του άνω οργανισμού κα Διαμάντη Μπινειώ ξεκίνησε την παρουσίασή της με μια μικρή αναφορά στο ρόλο του οργανισμού και τις δραστηριότητές του, μέσα από προβολή βίντεο και φωτογραφιών.

Ακολούθησε εκτενή αναφορά στην ενδοσχολική βία και ο ρόλος της οικογένειας και των δασκάλων.

Στη συνέχεια η ψυχολόγος απάντησε σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων και κυρίως των μικρών παιδιών, στα οποία δημιουργήθηκαν πολλά ερωτήματα.

Σημαντική παρέμβαση στην συζήτηση αποδείχθηκε από τον διευθυντή του 1ου δημοτικού σχολείου Μετ/σης κο Παπαδιώτη Σπύρο ο οποίος εξέθεσε το θέμα με το βλέμμα ενός εκπαιδευτικού δίνοντας την ευκαιρία στους γονείς να δουν και αυτήν την πλευρά του θέματος.

Ο σύλλογος μας ευχαρίστησε την ομιλήτρια και της προσέφερε μια αναμνηστική ανθοδέσμη ανανεώνοντας το ραντεβού μας για μια επόμενη ομιλία. Δίνοντας παράλληλα την υπόσχεση ότι ο σύλλογος θα είναι πάντα δίπλα στο «χαμόγελο του παιδιού» στηρίζοντας το.

Με εκτίμηση

Αμανατίδης Θεόδωρος                               Μόκαλη Ιωάννα

Πρόεδρος Δ.Σ                                                   Γεν. Γραμματέας

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

43  +    =  51