Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 4ου Συμποσίου ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ

4ο-ΣΥΜΠΟΣΙΟ-29-11-09--ΕΝΑΡΞ

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή το βράδυ με επιτυχία οι εργασίες του 4ου Συμποσίου ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ Νέας Ιωνίας. Το συμπόσιο παρακολούθησαν και τις 3 ημέρες με ενδιαφέρον 200 σύνεδροι, εκπρόσωποι συλλόγων από όλη την Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό και της 3ης ημέρας οι ενδιαφέρουσες εισηγήσεις αξιόλογων πανεπιστημιακών και ερευνητών, ενώ θα πρέπει να κάνουμε αναφορά στη συμμετοχή των  νέων ηλικιακά εισηγητών που αποτελεί το ελπιδοφόρο μήνυμα της συνέχειας της έρευνας και της διάδοσης του μικρασιατικού πολιτισμού.

Η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ν.Ιωνίας
Η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ν.Ιωνίας

Το 4ο Συμπόσιο έκλεισε μουσικά με τραγούδια από την Χορωδία και Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου, υπό τη διεύθυνση του κ. Βαγγέλη Σαραντίδη.

Το πρόγραμμα της Κυριακής 29-11-09  περιελάμβανε 2 ενδιαφέρουσες συνεδρίες.

4η Συνεδρία
Προεδρεύουσα η κα Καλλιόπη Στεριάδου και μέλη ο κ. Τάκης Κωστιδάκης και Κούλα Γαβριηλίδου

Φαίδων Παπαθεοδώρου
Φαίδων Παπαθεοδώρου

Εισηγητής ο κ.  Φαίδων Παπαθεοδώρου (Χωροτάκτης-Πολεοδόμος) με θέμα: Τα μεταλλεία, βασικός παράγοντας στην ανάπτυξη και διαμόρφωση  του χαρακτήρα του οικισμού της Μπάλιας.

Γεώργιος Γιαννακόπουλος
Γεώργιος Γιαννακόπουλος

Εισηγητής ο κ. Γεώργιος Γιαννακόπουλος (Καθηγητής ΤΕΙ) με θέμα: Τα τελευταία χρόνια του Ελληνικού Φιλολογικού Συλλόγου Κων/πόλεως.

Κωνσταντίνος Φωτιάδης
Κωνσταντίνος Φωτιάδης

Εισηγητής ο κ. Κωνσταντίνος Φωτιάδης (Καθηγητής Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) με θέμα: Το προσφυγικό ζήτημα μέσα από τις αγορεύσεις Ελλήνων-προσφυγικής καταγωγής- βουλευτών.


5η Συνεδρία
Προεδρέυων ο κ. Χρήστος Χατζηιωάννου και μέλη η κα Λαμπρινή Σπανοπούλου και Κων. Κατιμερτζόγλου.

Μωχάμαντ Σαριάτ-Παναχί
Μωχάμαντ Σαριάτ-Παναχί

Εισηγητής ο κ. Μωχάμαντ Σαριάτ-Παναχί (Οθωμανολόγος Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού) με θέμα: Οψεις της Οικονομικής ζωής των ορθοδόξων της Πισιδίας από την Οθωμανική κατάκτηση ως τον 19ο αιώνα.

Ελια Κυφωνίδου
Ελια Κυφωνίδου

Εισηγήτρια η κα Ελια Κυφωνίδου (Ιστορικός Κέντρου Μικρασιατικων Σπουδών) με θέμα: Το ανατολικόν Ιεδώδες: η άλλη όψη της Οργάνωσης Κων/πόλεως”.

Στέλιος Καψωμένος
Στέλιος Καψωμένος

Εισηγητής ο κ. Στέλιος Καψωμένος (Ιστορικός Κέντρου Μικρασιατικων Σπουδών) με θέμα: Η Σινασός του Σεραφείμ Ρίζου: μελέτη μιας καππαδοκικής κοινωνίας στην ακμή της.

Τέλος Συμποσίου

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

2  +  3  =