Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή το βράδυ με επιτυχία οι εργασίες του 4ου Συμποσίου ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ Νέας Ιωνίας. Το συμπόσιο παρακολούθησαν και τις 3 ημέρες με ενδιαφέρον 200 σύνεδροι, εκπρόσωποι συλλόγων από όλη την Ελλάδα.
Χαρακτηριστικό και της 3ης ημέρας οι ενδιαφέρουσες εισηγήσεις αξιόλογων πανεπιστημιακών και ερευνητών, ενώ θα πρέπει να κάνουμε αναφορά στη συμμετοχή των νέων ηλικιακά εισηγητών που αποτελεί το ελπιδοφόρο μήνυμα της συνέχειας της έρευνας και της διάδοσης του μικρασιατικού πολιτισμού.

Το 4ο Συμπόσιο έκλεισε μουσικά με τραγούδια από την Χορωδία και Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου, υπό τη διεύθυνση του κ. Βαγγέλη Σαραντίδη.
Το πρόγραμμα της Κυριακής 29-11-09 περιελάμβανε 2 ενδιαφέρουσες συνεδρίες.
4η Συνεδρία
Προεδρεύουσα η κα Καλλιόπη Στεριάδου και μέλη ο κ. Τάκης Κωστιδάκης και Κούλα Γαβριηλίδου

Εισηγητής ο κ. Φαίδων Παπαθεοδώρου (Χωροτάκτης-Πολεοδόμος) με θέμα: Τα μεταλλεία, βασικός παράγοντας στην ανάπτυξη και διαμόρφωση του χαρακτήρα του οικισμού της Μπάλιας.

Εισηγητής ο κ. Γεώργιος Γιαννακόπουλος (Καθηγητής ΤΕΙ) με θέμα: Τα τελευταία χρόνια του Ελληνικού Φιλολογικού Συλλόγου Κων/πόλεως.

Εισηγητής ο κ. Κωνσταντίνος Φωτιάδης (Καθηγητής Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) με θέμα: Το προσφυγικό ζήτημα μέσα από τις αγορεύσεις Ελλήνων-προσφυγικής καταγωγής- βουλευτών.
5η Συνεδρία
Προεδρέυων ο κ. Χρήστος Χατζηιωάννου και μέλη η κα Λαμπρινή Σπανοπούλου και Κων. Κατιμερτζόγλου.

Εισηγητής ο κ. Μωχάμαντ Σαριάτ-Παναχί (Οθωμανολόγος Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού) με θέμα: Οψεις της Οικονομικής ζωής των ορθοδόξων της Πισιδίας από την Οθωμανική κατάκτηση ως τον 19ο αιώνα.

Εισηγήτρια η κα Ελια Κυφωνίδου (Ιστορικός Κέντρου Μικρασιατικων Σπουδών) με θέμα: Το ανατολικόν Ιεδώδες: η άλλη όψη της Οργάνωσης Κων/πόλεως”.

Εισηγητής ο κ. Στέλιος Καψωμένος (Ιστορικός Κέντρου Μικρασιατικων Σπουδών) με θέμα: Η Σινασός του Σεραφείμ Ρίζου: μελέτη μιας καππαδοκικής κοινωνίας στην ακμή της.
Τέλος Συμποσίου