You are currently viewing Οι Σπαρταλήδες έκοψαν την πίτας τους

Οι Σπαρταλήδες έκοψαν την πίτας τους

espartis2014

Καταστόλιστη κι ολοφώτιστη υποδέχθηκε η Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας στο Πνευματικό της Κέντρο τα εκατοντάδες μέλη και τους πολλούς φίλους της για τη γιορτή της Κοπής της Βασιλόπιτας.

Η γιορτή άρχισε με τη «Χορωδία των Φίλων της Μουσικής, Ν. Ιωνίας», υπό τη διεύθυνση της κας Καίτης Τσεκούρα, η οποία παρουσίασε κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα.
Αμέσως μετά στο βήμα ανέβηκε ένα από τα νεότερα μέλη του συλλόγου ο κ. Κοσμάς Χατόγλου, ο οποίος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, ευχόμενος η καινούρια χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη.
Ο Πρόεδρος, κ. Χάρης Σαπουντζάκης,  επέλεξε να αναφερθεί, με ορισμένα παραδείγματα μελών, στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, μέσα στο 2013, δυσκολίες που αντιμετώπισε και η Ένωση Σπάρτης, καθώς είδε να μειώνονται αισθητά τα όποια έσοδά της και αντιθέτως ν’ αυξάνονται τα έξοδα εξαιτίας της βαριάς φορολόγησης.
Το πρόβλημα κλήθηκαν, όπως πάντοτε γίνεται στο σύλλογο, να το λύσουν μέλη του, τα οποία τον νοιάζονται και συνεισφέρουν οικονομικά, έτσι ώστε να μπορέσει η Ένωση, είτε υπό τη μορφή χορηγιών, είτε εξειδικευμένων δωρεών, να εκτελέσει ένα αρκετά φιλόδοξο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, με αποκορύφωμα την έκδοση του τόμου: «Η Νέα Ιωνία στο Μεσοπόλεμο, 1922-1941», ένα έργο που έγινε δεκτό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Παράλληλα οι συνεχείς επιτυχίες των σκακιστών της Ένωσης, είχαν ως αποτέλεσμα να κρατηθεί στη Γ΄Εθνική Κατηγορία Ελλάδας, κατακτώντας μάλιστα την 4η θέση και να μετέχει με πολλές ομάδες παιδιών σε αντίστοιχα ηλικιακά πρωταθλήματα.
Εκτιμώντας τις δυσκολίες που περνούν οικογένειες της πόλης έσπευσε να τις συνδράμει οικονομικά, ενώ συνέχιζε να βοηθά τη «Στέγη Ανηλίκων Περισσού» και το «Χωριό SOS» και άλλους φορείς.

Βράβευση νεαρών σκακιστών
Αμέσως μετά έγινε η βράβευση της ομάδος «κάτω των 14», η οποία ήρθε 3η σ’ ολόκληρη την Αττική κατακτώντας κύπελλο, το οποίο η σκακίστρια Αγγελική Ίσαρη, με την παρότρυνση του αρχηγού του Τμήματος Σκακιού κ. Νίκου Χατόγλου, το παρέδωσε στον πρόεδρο για να τοποθετηθεί στην τροπαιοθήκη του Συλλόγου.
Ακολούθησε η τελετή της ευλογίας της Βασιλόπιτας από τον πατέρα Κωνσταντίνο Ψαλτάκη. Πρώτα έκοψε κομμάτι ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης και στη συνέχεια ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Μαΐστρος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου κ. Παναγιώτης Μανούρης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων.
Το κλείσιμο ήταν μουσικό με το συγκρότημα παραδοσιακού τραγουδιού «Πλάγιοι Δεύτεροι», οι οποίοι πραγματικά ξεσήκωσαν το ακροατήριο που τραγουδούσε συνεχώς μαζί τους.
Την προσπάθεια για τη διακόσμηση όλων των χώρων της Ενώσεως και την υποδοχή του κόσμου είχαν οι κ.κ.: Κ. Χατόγλου, Ξ. Παλλιόγλου, Όλγα Μπενέτου-Μωραλόγλου, Βασ. Ζαχαράκη και Σ. Παπαγερασίμου.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

9  +  1  =