Οι ρίζες μας ενώνουν

ΈΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ

“Ο Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης”

Αγαπητοί μας φίλοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μικρασιατών Λαμίας αποφάσισε ν’ απευθυνθεί στους κατοίκους της πόλης μας με σκοπό την αναζήτηση όλων εκείνων που η ρίζα των προγόνων τους ήταν από την Κωνσταντινούπολη, την Ανατολική Θράκη, την Ανατολική Ρωμυλία αλλά και όλη την Μικρά Ασία και να τους ζητήσει να ενταχθούν στη ζεστή αγκαλιά της Μεγάλης Μικρασιατικής οικογένειας που νόμιμος εκπρόσωπος για την πόλη μας είναι η φιλόξενη και φιλόστοργη στέγη της Ένωσης Μικρασιατών Λαμίας.

Σκοπός αυτής της κίνησης είναι να αποτελέσουμε τον μεγάλο πυρήνα διαχειριστών της πλούσιας κληρονομιάς που μας άφησαν οι πρόγονοί μας, η τρισχιλιόχρονη δηλαδή Ιστορία και ο πολιτισμός των αλησμόνητων πατρίδων τους.

Έχουμε μεγάλη ευθύνη απέναντι στους απογόνους μας να τους παραδώσουμε αλώβητη αυτή την κληρονομιά για να μπορέσουν κι εκείνοι ως συνεχιστές της να την μεταλαμπαδεύσουν στις επόμενες γενιές.

Όλοι εμείς οι Μικρασιάτες πρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανοι για τις ρίζες μας.

Η Ένωση Μικρασιατών Λαμίας μεταφέρει ένα βαρύ ιστορικό και πολιτιστικό φορτίο σε μια διαδρομή που μοιάζει με βαθιά μακρινή ματιά στο χώρο και τον χρόνο, σ’ ένα χαμένο αλλά όχι λησμονημένο παράδεισο.

Σας περιμένουμε λοιπόν να στηρίξετε τους σκοπούς της Ένωσης Μικρασιατών Λαμίας (με την εγγραφή και συμμετοχή σας στις δραστηριότητες της) και όλοι μαζί να πετύχουμε τους μακρόπνοους στόχους μας που είναι η δημιουργία “ΣΤΕΓΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ” και η ανέγερση “ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ”

Γρηγορούμε και δεν λησμονούμε, τιμούμε και προβάλουμε την ιστορία και τον πολιτισμό των μικρασιατών προγόνων μας.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  14  =  22