Οι Μικρασιάτες κοντά στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης

Με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών Χαλανδρίου ΟΙ ΡΙΖΕΣ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25  Νοεμβρίου 2011 το πρωί επίσκεψη στο παιδικό χωριό SOS στη Βάρη για την παράδοση  παιδικών ρούχων και τροφίμων.

Στην πρωτοβουλια αυτή συμμετέχουν  επίσης  οι Σύλλογοι: Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθέριου Κορδελιού, Αλατσατιανών τα Εισόδια της Θεοτόκου και στηρίζει το Δίκτυο Ενημέρωσης mikrasiatis.gr.

Περίσευμα ανθρωπιάς  από τους  Μικρασιάτες, ιδιαίτερα σε μια δύσκολη οικονομική περιοδο και δράσεις αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Το Παιδικό Χωριό SOS έχει ανάγκη από τρόφιμα που διατηρούνται, όπως για παράδειγμα ζάχαρη και λάδι καθώς και απορρυπαντικά και χαρτικά.

Είναι το πρώτο Παιδικό Χωριό SOS που δημιουργήθηκε στη χώρα μας, σε μία έκταση 23 στρεμμάτων, που  παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας.

Αποτελείται από 12 σπίτια οικογενειών SOS, για 72 παιδιά, το σπίτι του Διευθυντή, το σπίτι των Θείων, το σπίτι για τα εργαστήρια και το Κοινοτικό όπου στεγάζονται γραφεία, βιβλιοθήκη, μελετητήριο κλπ. Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχει το εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής, μια αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων, ένα γήπεδο, μία παιδική χαρά και το ανοικτό θέατρο ΕΛΛΗ ΛΑΜΠΕΤΗ

Οσοι μπορούν να βοηθήσουν μπορούν να επικοινωνούν με το Νίκο Καραμπουρνιώτη (6942691267) και Μαρία Γεωργούλια (6974992997).

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  41  =  42