Οι Καππαδόκες Γιατροί στο Ηράκλειο Κρήτης

 
Περισσότεροι από 300 Καππαδόκες που ζουν στην ενδοχώρα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, εξετάστηκαν από τους «αδελφούς» γιατρούς, που στο πλαίσιο της εθελοντικής προσφοράς τους, επισκέφτηκαν το Ηράκλειο, όπου ζουν πλήρως ενσωματωμένοι στις τοπικές κοινωνίες μεγάλοι πυρήνες Καππαδοκών.
Η Περιφέρεια Κρήτης αγκάλιασε την την εθελοντική πρωτοβουλία, που υλοποιήθηκε με τη στήριξη του τοπικού Συλλόγου Καππαδοκών, ενώ ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και γιατρός Γιώργος Πιτσούλης πρότεινε στην επόμενη κάθοδο των Καππαδοκών γιατρών στην Κρήτη η αιρετή Περιφέρεια να είναι συνοδοιπόρος τους με την Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας και Οδοντιατρικής και με όποια άλλη συνδρομή κριθεί αναγκαία.

Η Ιατρική ομάδα Εθελοντών της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων (Π.Ε.Κ.Σ) στα πλαίσια του Ιατροκοινωνικού προγράμματος της, σε συνεργασία με το Σύλλογο Καππαδοκών – Μικρασιατών Κρήτης, επισκέφτηκε και πραγματοποίησε δωρεάν εξετάσεις από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα Κυριακή, το Τεφέλι, το Αρκαλοχώρι και το Ασήμι, όπου και έγινε δεκτή μ’ ενθουσιασμό.
Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου, στο πλαίσιο της επίσκεψης των εθελοντών ο γιατρών, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού συνεχάρη του Καππαδόκες γιατρούς για την πρωτοβουλία τους, τόνισε ότι η παρουσία τους είναι γεμάτη συμβολισμούς  και μηνύματα. «Η προσφορά στο συνάνθρωπο, η αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός, αποτελούν την κεντρική ιδέα της δράσης αυτής» επεσήμανε ο κ. Πιτσούλης, που παράλληλα ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης, έδωσε δώρα στα μέλη της αποστολής.
Στην ίδια εκδήλωση παρέστησαν ο βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου, που έλκει την καταγωγή του από την Καππαδοκία, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη, ο Δήμαρχος Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καππαδοκών – Μικρασιατών Κρήτης, Γιώργος Μαρταβατζής κ. α..
Η εθελοντική ομάδα αποτελούνταν από 14 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, τέσσερις νοσηλευτές- τριες και γραμματειακή υποστήριξη. Οι εξετάσεις που πραγματοποίησαν  ήταν οι εξής: Κλινική εκτίμηση από Γενικό Ιατρό (πνεύμονες, καρδιά, μέτρηση αρτηριακής πίεσης), από Χειρουργό και Αγγειοχειρουργό (εκτίμηση κοιλίας, ψηλάφηση-ακρόαση αρτηριών και με χρήση μηχανημάτων doppler αγγείων), εξέταση από Ωτορινολαρυγγολόγο, εξέταση από Οφθαλμίατρο, εξέταση από Οδοντίατρο. Εργαστηριακός έλεγχος με μέτρηση χοληστερίνης, προσδιορισμό τριγλυκεριδίων, προσδιορισμός σακχάρου αίματος, γενική ούρων.
Καταγραφή φαρμάκων και έλεγχος των χορηγουμένων φαρμάκων.
neatv.gr
Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

69  +    =  78