Οι εκλογές της ΟΠΣΕ και το mikrasiatis.gr

Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 22-10 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γ. Ρίτσος στο Αιγάλεω,  οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΠΣΕ.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, έγινε προσπάθεια  “δαιμονοποίησης”  του mikrasiatis.gr και του ονόματος του διαχειριστή του, ο οποίος όμως έχει και την ιδιότητα του Γραμματέα της Ενωσης Μικρασιατών Θήβας, η οποία είναι μέλος της ΟΠΣΕ και συμμετείχε όπως και άλλοι Σύλλογοι ως παρατηρητής και χωρίς να λάβει μέρος στις αρχαιρεσίες.

Επειδή δεν κατέστη δυνατό, να εξηγηθεί τόσο η θέση  της Ενωσης Μικρασιατών Θήβας, όσο και η θέση του mikrasiatis.gr σε όσα αναφέρθηκαν στη Συνέλευση, ωφείλω να ξεκαθαρίσω τα εξής:

Οσον αφορά την Ενωση Μικρασιατών Θήβας, είναι μέλος της ΟΠΣΕ και θα παλέψει για  μια ισχυρή Ομοσπονδία.

Οσον αφορά το mikrasiatis.gr είναι δημιούργημα της Ενωσης Μικρασιατών Θήβας και του διαχειριστή του, ο οποίος είναι όμως ο κύριος υπεύθυνος απέναντι στο νόμο, καθώς και  για το περιεχόμενο, την ανάπτυξη και την οικονομική του στήριξη.

Τρία χρόνια τώρα το mikrasiatis.gr έχει επιτύχει σε ένα καλό βαθμό, τους αρχικούς του στόχους, που είναι κατ΄αρχήν η επικοινωνία με τους  Συλλόγους και τους απανταχού Μικρασιάτες και σήμερα καλείται να βελτιωθεί και να αναπτυχθεί κι άλλο.

Επειδή όπως ειπώθηκε και στη Γενική Συνέλευση, το διαδίκτυο είναι σήμερα ένα μοναδικό εργαλείο, το οποίο όμως είναι άγνωστο ακόμα δυστυχώς σε πολλούς  Συλλόγους, οι οποίοι αποτελούνται από ηλικωμένους ανθρώπους, που δεν έχουν σχέση με την τεχνολογία, είναι τουλάχιστον άδικο να “δαιμονοποιείται” το mikrasiatis.gr , επειδή ο κάθενας είναι ελεύθερος χωρίς λογοκρισία να πει την άποψη του και να κάνει την κριτική του.

Είναι όμως παρήγορο το γεγονός, ότι όλο και περισσότεροι μεγαλύτεροι σε ηλικία συμπατριώτες, κατανοούν τη σπουδαιότητα του μέσου, σιγά σιγά αλλάζουν άποψη και γίνονται πολύ καλοί χρήστες και  μάλιστα σε μικρό διάστημα  φανατικοί αναγνώστες μας.

Το mikrasiatis.gr όπως και όλα τα σύγχρονα διαδικτυακά μέσα, δεν λογοκρίνει και δεν είναι υπεύθυνο για τα σχόλια των αναγνωστών του, κανένα από τα οποία  δεν έχει κριθεί μέχρι σήμερα ως συκοφαντικό από τους νομικούς μας συμβούλους.

Τι συμβαίνει λοιπόν; πρέπει να μάθουμε ότι το διαδίκτυο δεν είναι μασημένη τροφή. Δεν είναι τηλεόραση για να μην υπάρχει αντίδραση. Υπάρχει αληλεπίδραση, διαδραστικότητα, μια ιστοσελίδα  με δυνατότητα σχολιασμού είναι ένα ηλεκτρονικό καφενείο. Αυτή είναι η δύναμη του.

Οσοι ασχολούνται με τα κοινά σήμερα, πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν αυτή τη νέα πραγματικότητα, όλα στο φως  και τα καλά και οι αυστηρές κριτικές και προπάντων διάλογος.

Ο διάλογος που έχει αναπτυχθεί μέχρι σήμερα στο mikrasiatis.gr είναι υψηλού επιπέδου και σε ποσοστό 95% από επώνυμους σχολιαστές. Επίσης δεν είναι “blogs” όπως ειπώθηκε, τo blog είναι προσωπικό ιστολόγιο με δυνατότητα σχολιασμού, σήμερα  τα ιστολόγια, έχουν πάρει βέβαια άλλη μορφή.

Είναι ενημερωτικό πόρταλ με δυνατότητα βεβαια σχολιασμού, με 2500 αναγώστες στο εβδομαδιαίο newsletter και 564 στο καθημερινό και άλλους 500 περίπου αναγώστες σελίδας την ημέρα, με συνεχή αυξητική τάση και βέβαια τους χιλιάδες στα social media,  facebook και  twitter.

Εκτός από μερικές ειδήσεις και κείμενα που αναδημοσιεύει, πάντα με αναφορά στην πηγή, τηρώντας όλους τους κανόνες δεοντολογίας, παράγει πρωτογενείς ειδήσεις και νέα, που πολλά δημοσιεύονται σε μεγάλες εφημερίδες και περιοδικά, από επώνυμους δημοσιογράφους, που όμως δεν αναφέρουν πουθενά ως αρχική πηγή το mikrasiatis.gr

Με επιμονή και υπομονή όμως σιγά σιγά αυτό αλλάζει, καθώς μεγάλα ονόματα στο χώρο είναι πλέον ισότιμοι συνομιλητές μας, εκτιμώντας την προσπάθεια που γίνεται καθημερινά.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω μερικούς ανθρώπους που στήριξαν από την αρχή την θεματολογία μας με την υπογραφή τους  και ουσιαστικά έδωσαν την ώθηση που χρειαζόταν μια τέτοια προσπάθεια. Τον Νίκο Βικέτο, τον Βλάση Αγτζίδη, τον Φάνη Μαλκίδη, το Νίκο Ουζούνογλου.

Στο mikrasiatis.gr δεν εγγράφεσαι, δεν γίνεσαι μέλος αν και αυτό το τελευταίο το εξετάζουμε γιατί από τον επόμενο μήνα θα προχωρήσουμε και στη δημιουργία ενός Δικτύου Αλληλεγγύης των Μικρασιατών μέσα από ένα πρόγραμμα χορηγιών, ευαίσθητων συμπατριωτών μας τους οποίους ευχαριστούμε. Οι χορηγίες είναι για τους αναγνώστες του mikrasiatis.gr αρχικά και θα καταβάλουμε προσπάθεια και για μέλη των Συλλόγων.

Οι Σύλλογοι λοιπόν που μας ανακαλύπτουν και μας ρωτούν τι χρειάζεται για να εγγραφούν και να στείλουν τις δραστηριότητες προς δημοσίευση,  το μόνο που έχουν να κάνουν είναι μας στέλνουν τα κείμενα τους. Τίποτε παραπάνω δεν χρειάζεται.

Ολες οι υπηρεσίες μας είναι δωρεάν, ήταν και θα παραμείνουν και στο μέλλον, να ΄μαστε μόνο καλά.

Σύντομα θα υπάρξουν και ανακοινώσεις ώστε το mikrasiatis.gr να έρθει ακόμα πιο κοντά στους Συλλόγους, να αναδείξει το έργο τους αλλά και να προσφέρει, όπου του ζητηθεί βοήθεια σε θέματα τεχνολογίας ή προβολής, πάντα δωρεάν και πάντα με στόχο την ανάπτυξη των Συλλόγων.

Το Δίκτυο mikrasiatis.gr είναι δίκτυο ενημέρωσης, το Δίκτυο Αλληλεγγύης είναι άλλη μιά ξεχωριστή δράση με συγκεριμένα κοινωνικά χαρακτηριστικά και το υπό συζήτηση Δίκτυο Συλλόγων μια τρίτη επίσης.

Ολα αυτά ήθελα να πω στη Γενική Συνέλευση της ΟΠΣΕ αλλά δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό. Είμαι όμως υποχρεωμένος απέναντι στους αναγνώστες μας και τους Συλλόγους που ενημερώνονται από το mikrasiatis.gr, να το κάνω απο εδώ, αφού δεν θελησαν να  τα ακούσουν οι 20  σύλλογοι που συμμετείχαν στις εκλογές, απο τους 179 που ανήκουν στην δύναμη της ΟΠΣΕ.

Ηταν πάντως μια πολύ χρήσιμη εμπειρία και έφυγα με την ικανοποίηση ότι η ΟΠΣΕ όπως ειπώθηκε είναι τριτοβάθμιο όργανο, καθώς συμμετέχουν μέσα και Ενώσεις Συλλόγων και άρα δράσεις όπως η δημόσια διαβούλευση που εχει ξεκινήσει ο mikrasiatis.gr για την δημιουργία δικτύου, σε καμια περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν διασπαστικές.

Τέλος εύχομαι στο νέο ΔΣ καλή δύναμη, είμαστε πάντα εδώ για να προβάλουμε και να επικοινωνήσουμε το έργο του και καλώ από αυτή τη θέση όλους τους νέους Συλλόγους να εγγραφούν στην ΟΠΣΕ και να την στηρίξουν με στόχο μια ισχυρή ομοσπονδία.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Παντέλας
Γ. Ενωσης Μικρασιατών Θήβας
admin mikrasiatis.gr

,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *