You are currently viewing Του Αγίου Δημητρίου επιστρέφουμε στην Πόλη! Οδική εκδρομή του Δικτύου Μικρασιάτης στην Κωνσταντινούπολη (24-30 Οκτωβρίου)

Του Αγίου Δημητρίου επιστρέφουμε στην Πόλη! Οδική εκδρομή του Δικτύου Μικρασιάτης στην Κωνσταντινούπολη (24-30 Οκτωβρίου)

Το Δίκτυο Μικρασιάτης και η Αστική Σχολή Αγίου Δημητρίου Ταταούλων διοργανώνουν οδική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη από 24-30 Οκτωβρίου 2017.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στον Αγιο Δημήτριο στα Ταταύλα, στον Αγιο Δημήτριο στο Βόσπορο, ολοήμερη εκδρομή στην Προύσα, ολοήμερη εκδρομή στα Πριγκηποννήσια (Πρίγκηπος και Θεολογική Σχολή Χάλκης), επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στην Παναγία των Βλαχερνών).

Για την εκδρομή μας στην Κωνσταντινούπολη υπάρχουν 3 επιλογές:

  1. Εxpress Λεωφορείο για απευθείας μετάβαση και 4 διανυκτερεύσεις στην Κωνσταντινούπολη (HOTEL HOLIDAY INN SISLI , 5 αστέρων στο Σισλί), 285 ευρώ/άτομο σε δίκλινο, 435 ευρώ/ατομο σε μονόκλινο
  2. Λεωφορείο με στάση και διαμονή στη Ξάνθη (LE CHALET COUNTRYSIDE RESORT & CONVENTION XENTER)  , μετάβαση και 4 διανυκτερεύσεις στην Κωνσταντινούπολη (HOTEL HOLIDAY INN SISLI , 5 αστέρων στο Σισλί), διαμονή στην επιστροφή στη Ξάνθη (LE CHALET COUNTRYSIDE RESORT & CONVENTION XENTER), 330ευρώ/άτομο σε δίκλινο, 480ευρώ/άτομο σε μονόκλινο
  3. Ενσωμάτωση στην εκδρομή μας για όσους επιλέξουν να έρθουν μόνοι τους αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη, 250 ευρώ/άτομο σε δίκλινο, 400ευρώ/ατομο σε μονόκλινο

Συγκέντρωση για αναχώρηση την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 στο κατάστημα Βάρδας (Λεωφ. Ποσειδώνος 27, Παλαιό Φάληρο):
Στις 13:00 το μεσημέρι για το Λεωφορείο με τις δύο στάσεις στην Ξάνθη
Στις 19:00 το απόγευμα για το Λεωφορείο με απευθείας μετάβαση στην Κωνσταντινούπολη

Πληροφορίες-κρατήσεις: Δημήτρης Παντέλας 6987123073

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Αναχώρηση από Αθήνα την Τρίτη 24/10 στις 19.00 το απόγευμα με το πούλμαν με απευθείας προορισμό την Κωνσταντινούπολη.(Αναχώρηση στις 13:00 για το πούλμαν που θα διανυκτερεύσει στη Ξάνθη).   Άφιξη την επόμενη ημέρα  Τετάρτη 25/10 το πρωί & μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Μεταφορά στην εκκλησία του  Άγιου Δημητρίου Ταταούλων  για τον Εσπερινό. Μετά το τέλος της λειτουργίας μεταφορά σε τοπικό εστιατόριο για δείπνο με μουσική ( το δείπνο είναι προσφορά της κοινότητας Αγίου Δημητρίου Ταταούλων) . Επιστροφή στο ξενοδοχείο &  διανυκτέρευση.

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου του Αγίου Δημητρίου. Μετά το πρωινό μας,  μεταφορά στην εκκλησία του Άγιου Δημητρίου στο Βόσπορο για τη Λειτουργία. Μετά το τέλος της Λειτουργίας μεταφορά για να  πάρουμε το πλοίο μας & να  απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στις όχθες του Βοσπόρου. Μετά το τέλος της κρουαζιέρας θα επισκεφτούμε την αγορά Μπαχαρικών ( Αιγυπτιακή αγορά ) Misir Carsιsi και το γραφικό και πολύβουο Καπαλί Τσαρσί (Capali Carsi) -την Σκεπαστή Αγορά- με τους 100 δρόμους και τα 4.000 καταστήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το υπόλοιπο της ημέρας στην διάθεσή σας.  Διανυκτέρευση.

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου. Μετά το πρωινό μας, την σημερινή ημέρα θα απολαύσουμε μια ολοήμερη εκδρομή στη Προύσα. Θα περάσουμε τη γέφυρα προς την Ασιατική Τουρκία και δια μέσου Γιάλοβας θα κατευθυνθούμε για την Προύσα. Μπορείτε να επισκεφτείτε τον Τάφο του Καραγκιόζη, επίσκεψη στην αγορά με τα εκπληκτικά μεταξωτά κλπ. Ελεύθερος  χρόνος για προαιρετικό γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Κωνσταντινούπολη. Διανυκτέρευση.

Σάββατο 28 Οκτωβρίου. Πρωινό και  ολοήμερη εκδρομή στα Πριγκιποννήσια. Αναχωρούμε με το πούλμαν για την αποβάθρα του “Bostanci“ από όπου θα πάρουμε το πλοιάριο για την ολοήμερη κρουαζιέρα μας . Θα περάσουμε την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου, απ’ όπου θα θαυμάσουμε την Ασιατική και την Ευρωπαϊκή παραλία του Βοσπόρου, τον Πύργο του Λεάνδρου και το ιστορικό κέντρο. Άφιξη στο Bostanci και επιβίβαση στο πλοιάριο για την ολοήμερη εκδρομή προς τη Χάλκη και τη Θεολογική Σχολή. Με προσωπικά  σας έξοδα, θα νοικιάσουμε άμαξες για να μεταφερθούμε στον λόφο που βρίσκεται η Σχολή. Καθίστε στα θρανία, νιώστε πάλι μαθητές και ακούστε την ιστορία αυτής της σχολής. θα επιβιβαστούμε πάλι στο πλοίο για να δούμε και το άλλο μεγάλο νησί, την Πρίγκηπο. Συνιστούμε προαιρετικά να κάνετε  με τις παραδοσιακές άμαξες το γύρο του νησιού. Αργότερα  κατά τις 16.00 θα αναχωρήσουμε από τα νησιά & θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο. Προαιρετικό δείπνο σε τοπικό εστιατόριο & διανυκτέρευση.

Κυριακή 29 Οκτωβρίου. Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για να παρακολουθήσουμε τη Λειτουργία. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Παναγία των Βλαχερνών ,όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Μετά το τέλος της επισκέψεως μας στη Παναγία των Βλαχερνών θα αναχωρήσουμε για Ελλάδα, το εξπρές απευθείας και το δεύτερο πούλμαν με  διανυκτέρευση στη Ξάνθη. Άφιξη στη Αθήνα και για τα δύο πούλμαν στις 30/10.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου απαραίτητα.

       ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ :  

       ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. 

  • Διαφορά ώρας : Η Τουρκία έχει ίδια ώρα με την Ελλάδα
  • Παραλαβή – Παράδοση Δωματίων :

Η παραλαβή των δωματίων γίνεται στις 15.00 και η παράδοση αντίστοιχα στις 12.00. Όπως είναι διεθνώς καθιερωμένο κατά την άφιξη σας -check in- στα ξενοδοχεία , ζητείται η πιστωτική σας κάρτα για κάλυψη τυχόν έξτρα καταναλώσεων κλπ προσωπικών δαπανών (Pay TV , Minibar , τηλέφωνα από το δωμάτιο κλπ). Βεβαίως κατά την αναχώρηση ακυρώνεται το απόκομμα της  κάρτας και επιστρέφονται τα μετρητά που έχετε καταβάλει.

  • Συνάλλαγμα :

Το νόμισμα Τουρκίας  είναι η τούρκικη Λίρα με τωρινή ισοτιμία 1 €=4,5 Λίρες (περίπου)

  • Τηλέφωνο ελληνικού Προξενείου : + 90 212 3938290-1-2-4 
  • Τηλέφωνο τουριστικής αστυνομίας : + 90 212 527 45 03 
  • Τηλέφωνο Πρώτων Βοηθειών : 155
Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

9  +    =  16