Ο συγγραφέας ΄Ομηρος Αριτζής θα τιμηθεί από την Ενωση Σμυρναίων

Τον Μεξικανό ποιητή και συγγραφέα HOMERO ARIDJIS (ΟΜΗΡΟ ΑΡΙΤΖΗ), που κατάγεται από τα Θείρα της Μικράς Ασίας, θα τιμήσει η ΄Ενωσις Σμυρναίων, τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011, ώρα 19.00, στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης της (οδός Καρύτση 3, Γ΄ όροφος).

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει: Χαιρετισμό Προέδρου Ενώσεως Σμυρναίων Ευάγγελου Τσίρκα. Ομιλία του Αντιπροέδρου της Ενώσεως Φαίδωνα Παπαθεοδώρου με θέμα: «Τα Θείρα Μικράς Ασίας, πατρίδα της οικογένειας Αριτζή». Ομιλία του συγγραφέα δρ Γιώργου Ρούβαλη με θέμα: «Ο ποιητής και συγγραφέας Homero Aridjis». Προσφώνηση επίδοση τιμητικού διπλώματος στον ΄Ομηρο Αριτζή. Αντιφώνηση του τιμώμενου. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.

Ο Όμηρος Αριτζής γεννήθηκε στη μικρή πόλη Κοντεμπέκ του Μεξικού το 1940 και είναι το μικρότερο από τα πέντε παιδιά του Νικία Αριτζή, Μικρασιάτη πρόσφυγα από τα Θείρα της Μ. Ασίας, που μετά το 1922 αναζήτησε μια καλύτερη ζωή στο Μεξικό. Πολυγραφότατος ποιητής και πεζογράφος έχει στο ενεργητικό του 40 βιβλία με ποίηση, μυθιστόρημα, δοκίμιο, θέατρο και παιδική λογοτεχνία. Πολλά από αυτά έχουν δημοσιευτεί σε ξένες γλώσσες. Το ιστορικό του μυθιστόρημα «1492» (Μεξικό 1985) έγινε best seller και μεταφράστηκε σε 12 γλώσσες.

΄Ιδρυσε και προεδρεύει στην «Ομάδα των 100», με εκλεκτούς Μεξικανούς διανοουμένους που παρεμβαίνουν συχνά για οικολογικά προβλήματα της χώρας τους. Για τη δράση του αυτή απέσπασε τρία διεθνή βραβεία. Υπήρξε επίσης καθηγητής στα Πανεπιστήμια της Ιντιάνα, της Νέας Υόρκης και Κολούμπια στις ΗΠΑ. Υπηρέτησε ως πρέσβης του Μεξικού στην Ελβετία και στην Ουνέσκο. Διετέλεσε πρόεδρος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Συγγραφέων (PEN) για 10 χρόνια και είναι αντεπιστέλλον μέλος της ελληνικής Εταιρείας Συγγραφέων.

Πληροφορίες: Φαίδων Παπαθεοδώρου (κινητό 6972693597)

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  66  =  76