Ο Σύνδεσμος “Ρίζες” καλεί τους Συλλόγους σε αναδάσωση του Πεντελικού

536878_614713431878018_435235969_n

Έκτακτη Ανακοίνωση

Η φύση μας εκδικήθηκε! Η 22α Φεβρουαρίου 2013 μας ξύπνησε θλιβερές μνήμες, που θεωρούσαμε πως δεν θα ξανάρθουν πλέον στην πόλη μας. Το Χαλάνδρι μας πληγώθηκε άσχημα, όταν μια κοπελιά έχασε τη ζωή της και όταν στο Συνοικισμό μας η σωτηρία μιας άλλης γυναίκας, μάνας τριών παιδιών, οφείλεται γιατί βρέθηκαν δίπλα της πολίτες με ανθρωπιά! Πολίτες που ο ανθρωπισμός τους ξεπέρασε το φόβο και με αυταπάρνηση τη βοήθησαν! Χάρισαν έτσι τη ζωή σε μια νέα γυναίκα και στα τρία μικρά παιδιά τη μάνα τους. Η αντιφάσεις της ζωής γραμμένες σε μια πόλη, όταν ένα σπίτι σήμερα οδύρεται και ένα άλλο πανηγυρίζει.

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε υπάρχουν και πολλοί άλλοι συμπολίτες μας που μετράνε σοβαρές απώλειες στις περιουσίες τους. Όσο κι αν παραδεχθούμε πως ο άνθρωπος είναι πολύ μικρός μπροστά σε ακραία καιρικά φαινόμενα, για την πόλη μας ξέρουμε όλοι πως υπάρχει και άλλη σοβαρή αιτία! Η όμορφη Ρεματιά της, για την ομορφιά της οποίας περηφανευόμαστε, μπορεί να γίνει φονική, αφού εμείς οι άνθρωποι δεν σεβαστήκαμε ούτε το ιστορικό βουνό που τη γέννησε, ούτε βεβαίως και την ίδια!

Καλούμε λοιπόν όλους τους Πολιτιστικούς, Περιβαλλοντικούς και Αθλητικούς συλλόγους των Δήμων, που έχουν την τύχη να ακουμπάνε στο Πεντελικό και να απολαμβάνουν την ομορφιά του και τη δροσιά του, να αφυπνιστούμε και να το αναδασώσουμε τάχιστα. Να θέσουμε το δυναμικό των σωματείων μας στη διάθεση του Σ.Π.Α.Π., τόσο για την πλήρη αναδάσωσή του αλλά και για τη διαρκή προστασία του από τους επίδοξους βιαστές του, που κατάφεραν να κάνουν τρανταχτές περιουσίες με βίλες και πισίνες, εκεί που ανθίζει το πεύκο, το θυμάρι και το φλισκούνι.

Επιτέλους, ας αφυπνιστούμε και ας κάνουμε κάτι για εμάς και τα παιδιά μας! Η φύση δεν εκδικείται από μόνη της, παρά μόνον όταν την προκαλεί και τη βιάζει η ανθρώπινη αντικοινωνική δραστηριότητα!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Μικρασιατών-Κωνσταντινουπολιτών «Ρίζες»

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

9  +  1  =