Ο Σύνδεσμος Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδώνας «Οι Αλησμόνητες Πατρίδες», συνεχίζει δυναμικά την παράδοση…

Πολύ εντυπωσιακό ήταν το πρώτο …δείγμα γραφής του νέου Δ.Σ. του συνδέσμου  Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας-Νεας Χαλκηδώνας «Οι Αλησμόνητες Πατρίδες», καθώς την Τετάρτη 29 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η  συνάντηση των μελών και φίλων του συλλόγου στο café Piccadilly.

O νέος πρόεδρός του  έκανε τιμητική αναφορά στο έργο των προηγούμενων Δ.Σ. και παρουσίασε το καινούριο ,που προέκυψε  από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες. Αποτελείται από τους εξής. Πρόεδρος Σ.Κοσκολέτος, Αντιπρόεδρος Γ.Αντωνόπουλος ,Γραμματέας Κ.Μυλωνά ,Ταμείας Α.Λάλη και μέλη Σ.Αυγέρη , Χ.Κοπελούζος ,Μ.Ματσουκά ,Μ.Σιμιντζόγλου , Ι.Τομπούλογλου .

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η κ. Ν.Τρυπιά , ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου μας ,κ. Χ.Τομπούλογλου ,οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Β.Μαυράκη, Ν.Καβακοπούλου ,Σ.Γραμμένος , η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ν.Φ. κ.Δερμανούτσου, και τοπικοί σύμβουλοι.

Εξαιρετική ήταν η πρωτοβουλία του Δ.Σ. των Μικρασιατών να βραβεύσει ,στα πλαίσια της πολιτιστικής του αποστολής , τους εμπνευστές ,τους συντελεστές και όλα τα μέλη της θεατρικής ομάδας του Δήμου , για τις  παραστάσεις των  τριών σημαντικών έργων που παρουσίασαν φέτος .

Πρόκειται για τα θεατρικά «Το μεγάλο μας τσίρκο » , « Η γοργόνα και το θαλασσάκι » και « Η κληρονομιά » .Η βράβευση έγινε σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης ,ενώ το θέμα της «Κληρονομιάς» ,που συνέγραψε η δασκάλα του θεατρικού ,κ.Π.Βουντζουλίδου, έγινε η αφορμή να υπογραμμιστεί το υψηλό χρέος του συλλόγου!

Το χρέος να διατηρήσει ευλαβικά και να διαδώσει δυναμικά την παράδοση και τη φλόγα που κληροδότησαν οι αλησμόνητες πατρίδες!

Πράγματι ,στη βαριά σκιά των δύσκολων καιρών που περνά ο τόπος μας ,

η εκδήλωση των Μικρασιατών θύμισε ότι οι αξίες που εκπροσωπεί ευαγγελίζονται το φως!

Η  ζωντανή πνευματική παρουσία της ιδρύτριας  ,της γιαγιάς Φιλιώς ,δείχνει το δρόμο.

Το δρόμο που χάραξαν οι πρόσφυγες από τον πόνο προς τη δημιουργία…

Με  ανίκητη θέληση και ακατάβλητη αγωνιστικότητα…

Κείμενο: Δήμητρα Γ. Νικολοπούλου

fx-news.gr

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

8  +  1  =