Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών στη συνδιάσκεψη του “Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη” (Ο.Α.Σ.Ε)

Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, ο οποίος τυγχάνει μέλος ως μη κυβερνητικός οργανισμός, από της συστάσεως περίπου, του “Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη” ( Ο.Α.Σ.Ε πρώην Δ.Α.Σ.Ε.), εκπροσωπούμενος από το μέλος αυτού κ. Αντώνιο Λαμπίδη, συμμετείχε στις εργασίες της Συνδιάσκεψης “OSCE HIGH-LEVEL CONFERENCE ON TOLERANCE AND NON-DISCRIMINATION” που έλαβε χώρα από 28 Ιουνίου έως 30 Ιουνίου 2010 στην πόλη Αστάνα, πρωτεύουσα του Καζακστάν στην Κεντρική Ασία, το οποίο έχει την προεδρία για το έτος 2010.

Αντικείμενο της Συνδιάσκεψης ήταν η ανασκόπηση και η αξιολόγηση της εφαρμογής των δεσμεύσεων, αλλά και της προόδου που έχει επιτευχθεί σχετικά με το θέμα της μη ανοχής και των διακρίσεων εις βάρος εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων στα κράτη-μέλη του ΟΑΣΕ.

Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών κατέθεσε στα Πρακτικά της Συνδιάσκεψης μακροσκελή, εμπεριστατωμένη Έκθεση, εμπεριέχουσα Συστάσεις προς τις Τουρκικές Αρχές για τα εκκρεμή ζητήματα που απασχολούν την Ελληνική Μειονότητα και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Στη δε προφορική παρέμβαση του, έθιξε συνοπτικά τα θέματα που περιλαμβάνονται στην γραπτή Έκθεση.

Η τεκμηρίωση και το πλήρες κείμενο της Έκθεσης του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, στην αγγλική γλώσσα, έχει αναρτηθεί στην κάτωθι επίσημη ιστοσελίδα του OSCE στο διαδίκτυο:

http://www.osce.org/conferences/tolerance_2010.html?page=documents&author_id=133

Μετάφραση του εν λόγω κειμένου στην ελληνική γλώσσα στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας www.cpolitan.gr

Στην ανωτέρω ιστοσελίδα του Συλλόγου μας βρίσκεται επίσης ανηρτημένη και η Απάντηση του Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Γιώργου Παπανδρέου σε σχετική Ερώτηση-Αναφορά του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Γρηγόρη Νιώτη, ο οποίος ορμώμενος από την Ανακοίνωση του Συλλόγου που εκδόθηκε με την ευκαιρία της εδώ έλευσης του πρωθυπουργού της Τουρκίας το μήνα Μαϊο, ετίθετο για πρώτη φορά το θέμα της Βιβλιοθήκης του Ελληνικού Φιλολογικού Συλλόγου της Κωνσταντινούπολης.

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΠΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

Πρόεδρος Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

Έτος Ιδρύσεως 1928

Δημοσθένους 117, 176 72 Καλλιθέα

Τηλ. 210 9517072 Φαξ: 210 9598967

http://www.cpolitan.gr/

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

63  +    =  73