Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών δεν συμμετέχει σε συμπόσια με τον κ. Αχμετ Νταβούτογλου

«Η Τουρκική ηγεσία φοβάται την πολιτική επιρροή την οποία μπορούν να έχουν στην Ελλάδα οι εκ Τουρκίας πρόσφυγες,
γι’ αυτό προσπαθούν να μετατρέψουν τα προσφυγικά σωματεία σε δορυφόρους και ακόμη σε όργανα της τουρκικής πολιτικής.»

                                                                                                                                                 Νεοκλής Σαρρής


                                                                    Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ
ΣΕ ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ
Σε μία εποχή όπου η χώρα μας βιώνει καθημερινά την μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών και η γειτονική Τουρκία συνεχίζει να την απειλεί με το casus belli, με τις καθημερινές πτήσεις οπλισμένων μαχητικών της αεροπλάνων, τα οποία υπερίπτανται των ελληνικών νησιών του Αιγαίου και την συνεχή προώθηση χιλιάδων μεταναστών από ισλαμικές χώρες με την σύμπραξη και τις «ευλογίες» των αρμοδίων της υπηρεσιών, μάς είναι αδιανόητο να συμμετέχουν σε συμπόσια με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Κωνσταντινουπολίτικα σωματεία και φορείς που εκπροσωπούν τους φοβερά δεινοπαθήσαντες, στο παρελθόν Κωνταντινουπολίτες από τις τουρκικές θηριωδίες.
Πλανάται οικτρά η Διοίκηση της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ) και ο Πρόεδρος αυτής καθηγητής κ. Νίκος Ουζούνογλου ότι με τραπεζώματα θα επιλυθούν προβλήματα όπως π.χ. η λειτουργία της ΙΕΡΑΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ.
Δυστυχώς, για τους αιθεροβάμονες των ανωτέρω αντιλήψεων η τουρκική πολιτική βασίζεται στα «ανταλλάγματα». Όμως, θα πρέπει να σκέφτονται όταν προβαίνουν σε τέτοιες λανθασμένες ενέργειες ότι οι συνέπειες στους Κωνσταντινουπολίτες που ζουν εντός της ελληνικής κοινωνίας είναι πράγματι ανυπολόγιστες.
Ο ιστορικός Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών ο οποίος εδώ και πολλές δεκαετίες αγωνίζεται και προβάλλει σε Διεθνείς Οργανισμούς αλλά και στη χώρα μας τους διωγμούς που υπέστη στο παρελθόν, αλλά και αυτούς που υφίσταται ακόμη και σήμερα ο ελληνισμός της Πόλης, είναι απολύτως αντίθετος σε τέτοιες πρακτικές που δημιουργούν ερωτήματα στους όπου γης Έλληνες και αμφιβολίες στους ξένους.
                                                                                                                                         12 Οκτωβρίου 2012
                                                                                                                                    Το Διοικητικό Συμβούλιο
Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

67  +    =  76