Ο πρωτοχρονιάτικος χορός του Συλλόγου Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθέριου Ν.Κορδελιού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιηθηκε στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης ο πρωτοχρονιάτικος χορός του Συλλόγου Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθέριου Νέου Κορδελιού. Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά και οι καλεσμένοι του Συλλόγου διασκέδασαν με παραδοσιακούς Μικρασιάτικους χορούς και μουσική.

Η πρόεδρος  Αναστασία Σκορδαλού καλωσόρισε τους επισήμους και τους φίλους του Συλλόγου καθώς και τους εκπροσώπους Μικρασιατικών  και Πολιτιστικών Σωματείων της περιοχής. Ανάμεσα τους ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Στάθης Λαφαζανίδης, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΚΕ Φάνης Παπαδόπουλος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι Συλλόγων απο τον Σύνδεσμο Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών ΟΙ ΡΙΖΕΣ, τον Σύλλογο Μικρασιατών Ευόσμου,  τον Σύλλογο Μικρασιατών Κρήνης Η Αγία Παρασκευή,  τον Σύλλογο Αλησμόνητες Πατρίδες Αλμωπίας, τον Σύλλογο Μικρασιατών Περαίας Ν.Πέλλας, τον Σύλλογο Μικρασιατών Μαγνησίας, τον Σύλλογο Μικρασιατών Νέα Ρόδα, τον Σύλλογο Μικρασιατών Ιωνίας, τον Σύλλογο Μικρασιατών Ωραιοκάστρου ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Σεργιάνι, Κατοίκων Ηλιούπολης, Μακεδονία Νέας Ευκαρπίας, Πήγασος, Κοσμάς ο Αιτωλός, Αγγιστιανών.

Η εκδήλωση άνοιξε με χορούς από τα 3 χορευτικά τμήματα (Παιδικό, Νέων και Ενηλίκων). Στους χορούς συμμετείχε και το παιδικό τμήμα ου Συλλόγου Μικρασιατών Ωραιοκάστρου Οι Αετοί.  Παραδοσιακά μικρασιάτικα τραγούδια ακούστηκαν από την Χορωδία του Συλλόγου μας και η ορχήστρα φρόντισε για το γλέντι που ακολούθησε.

Σημείωση: Στην εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη και η πρώτη παρουσίαση του Δικτύου Μικρασιάτης στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο δεν κατέστη δυνατή η παρουσία μας και ανανεώνουμε το ραντεβού μας σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

[nggallery id=26]

 

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

8  +  2  =