Ο Ποδηλάτης του κόσμου στην Ενωση Μικρασιατών Θήβας

Σε πολύ όμορφη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Ποδηλάτη του Κόσμου Γρηγόρη Βεροιώτη με τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας τα μέλη της Θηβαϊκής Σκηνής του Συλλόγου, και μέλη του Ελείτροχου. Τους ανέπτυξε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να κάνει αυτό το εγχείρημα και το ταξίδι με το ποδήλατο διασχίζοντας την Ελλάδα και τον κόσμο. Έμαθε για της δραστηριότητες της Ένωσης τα τμήματα που λειτουργούν, τις εκδηλώσεις, και τις παραστάσεις που ετοιμάζονται από τα παιδιά της θεατρικής ομάδας. Ενημερώθηκε για την ιστορία της συνοικίας του Συνοικισμού και τις προσπάθειες του συλλόγου για ανάπτυξη στην περιοχή.

Η βραδιά έκλεισε με κεράσματα και συζήτηση και την υπόσχεση για συνεργασία του δικτύου φορέων & συλλόγων που στηρίζουν την προσπάθεια του σε όλο τον κόσμο.

Το πρωί της Τρίτης επισκέφθηκε το 10ο Νηπιαγωγείο και το 3ο Δημοτικό και νηπιαγωγείο όπου οι μαθητές του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή και του μετέδωσαν θετική ενέργεια για την συνέχιση της προσπάθειας του.

Στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής δράσης «ο ποδηλάτης του Κόσμου- Action for life» με έδρα τις Βρυξέλλες θα επισκεφτεί 22 χώρες, 368 Δήμους, 142 περιφέρειες, 920 σημεία επαφής και θα συναντηθεί με 2.760 Οργανισμούς και ενώσεις πολιτών, μεταφέροντας ένα μήνυμα ζωής και αισιοδοξίας πως… “όλοι μαζί μπορούμε τα πάντα και πως τίποτα δεν έχει τελειώσει όταν είμαστε ενωμένοι”.

Η κίνηση του ποδηλάτη γίνεται προκειμένου να αναπτυχθούν κοινές δράσεις που σχετίζονται με νέες μορφές συνεργασίας, ανάπτυξης, εργασίας και επιχειρηματικότητας, όπως ο θεματικός τουρισμός, η αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, η τηλεϊατρική, η διαδικτυακή εκπαίδευση και ό,τι άλλο αναδειχτεί μέσα από τον ανοικτό διάλογο.

Το ταξίδι του ποδηλάτη ξεκίνησε από την Ελλάδα στις 28/10/2011

[nggallery id=17]

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

6  +  3  =