Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Καππαδοκία

Picture Φωτό: Ν. Μαγγίνας

Στον Ιερό Ναο Αγίων Βασιλειου και Βλασίου στο ιστορικό Μιστί της Καππαδοκίας τέλεσε θεία λειτουργία ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος, ο οποίος πραγματοποιεί το ετήσιο προσκύνημα στην περιοχή.
Χθες, για πρώτη φορά μετά το 1922, ο Ιερός Ναός άνοιξε και πάλι τις πύλες του στους πιστούς κατά τη λειτουργία του Οικουμενικού Πατριάρχη, μαζί με τον οποίο συλλειτούργησαν και οι Μητροπολίτες Μπουένος Άϊρες κ. Ταράσιος και Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.
Την παραμονή της εορτής ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε στον ανακαινισμένο Ιερό Ναό της Μονής του Αγίου Νικολάου Σινασσού. Στην ομιλία που ακολούθησε, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας μίλησε για τους δύσκολους καιρούς του παρελθόντος και την αισιοδοξία που διαφαίνεται στο μέλλον:  «…Αι δύσκολοι εξωτερικαί συνθήκαι ποτέ δεν είναι δι’ ημάς τους πιστεύοντας εις τον Χριστόν εμπόδιον εις την πρόοδόν μας, αλλά αντιθέτως αποτελούν εφαλτήριον δια μεγαλύτερα πνευματικά κατορθώματα. Και τούτο το απεδείξαμεν ως Γένος πολλάκις και το βλέπομεν εις όλας τας εκφάνσεις του πολιτισμού μας. Έχομεν την εντύπωσιν ότι όσον περισσότεροι ήσαν οι κίνδυνοι δι’ ημάς, τόσον ο βίος και ο πολιτισμός μας εβυθίζοντο εις το φως της Αναστάσεως, το ίδιον φως το οποίον διαχρονικώς νυν και εις τους αιώνας φωτίζει την Βασιλεύουσαν Πόλιν και τα όρη και τους δρυμούς και τας νάπας της Καππαδοκίας».
Νωρίτερα το Σάββατο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε το Προκόπιο, ιστορικό τόπο όπου μαρτύρησε ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος, παρουσία πλήθους πιστών και προσκυνητών από την Πόλη και το εξωτερικό

ihotispolis.com

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  62  =  70