You are currently viewing Ο νονός μου ο Καλόγερος : παρουσίαση του βιβλίου στη Θέρμη

Ο νονός μου ο Καλόγερος : παρουσίαση του βιβλίου στη Θέρμη

o-nonos-mou-o-kalogeros

Στις 15 Μαΐου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00

 

Ο Αντώνης Ματζάρης, μαθηματικός και τ. δήμαρχος Δήμου Θερμαϊκού, θα παραβρεθεί στη βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Θέρμης όπου θα παρουσιάσει το βιβλίο του

Ο νονός μου ο Καλόγερος από τις εκδόσεις ΜΠΑΛΤΑ

Το βιβλίο αυτό δεν έχει σχέση ούτε με το επάγγελμα, ούτε με το αξίωμα του συγγραφέα.

Οι συναρπαστικές αφηγήσεις και τα ενθυμήματα του Μιχάλη Καλόγερου ενός Μικρασιάτη από το Μεγάλο Μολδοβάνι της ιωνικής Ερυθραίας, ο οποίος έζησε στο πετσί του όλα τα γεγονότα, μικρά ή μεγάλα, του 20ου αι., που “καρφώθηκαν μέσα του σαν καρφιά”.

Ο ευρύς κι ακμαίος ελληνικός κόσμος του παρελθόντος, η ευτυχισμένη ζωή στην Πατρίδα και τα βάσανα των υποδούλων, η συμβίωση με τους “άλλους”, οι διωγμοί, οι πόλεμοι, η προσφυγιά κι η απελπιστική συρρίκνωση του Ελληνισμού, η τελική εγκατάσταση στην Περαία Θεσσαλονίκης, η δίψα για τη ζωή, η καθημερινή βιοπάλη, οι αγώνες κι οι αγωνίες σπουδαίων κι “επώνυμων” ή απλών, άσημων ανθρώπων. Μνήμες από έναν κόσμο που έφυγε, μα στέκει ακόμα δίπλα μας και είναι πάντα μέσα στην καρδιά μας.

Μια ιστορία που θα μπορούσε να είναι η περιπέτεια οποιουδήποτε Μικρασιάτη που έζησε εκείνα τα πέτρινα χρόνια.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

1  +  2  =