Ο μεγάλος αγώνας της ΟΠΣΕ για το ΤΑΠΑΠ άρχισε!

opse22

Ο μεγάλος αγώνας μας για το ΤΑΠΑΠ άρχισε. Και θα συνεχιστεί μέχρι τη δικαίωση μας, λένε τα μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος τους οποίους στηρίζουν εκατοντάδες άλλα στελέχη και απλά μέλη σωματείων, που εκπροσωπούν το προσφυγικό στοιχείο της καθ ημάς Ανατολής.

Η κυβέρνηση δέχθηκε κατ αρχήν το διάλογο και αυτό είναι πολύ θετικό. Εκπρόσωποι της ΟΠΣΕ, συνοδευόμενοι από εκπρόσωπο της επιστημονικής ομάδας που πλαισιώνει τη διοίκηση της Ομοσπονδίας, συναντήθηκαν με τον καθ ύλην αρμόδιο κυβερνητικό παράγοντα, στο υπουργείο οικονομικών, στην Αθήνα.

Στη διάρκεια της περίπου μιάμιση ώρας συνάντηση, οι εκπρόσωποι της ΟΠΣΕ ευχαρίστησαν κατ αρχήν για την πραγματοποίηση της, ώστε να αρχίσει ο διάλογος, αλλά παράλληλα κατέστησαν σαφές ότι είναι αποφασισμένοι να δώσουν οποιαδήποτε μάχη χρειαστεί, ώστε να λυθεί το θέμα, που απασχολεί όλο το προσφυγικό στοιχείο, το οποίο θεωρεί μεγάλη αδικία την εξέλιξη που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια.

«Η πολυμελής επιστημονική μας ομάδα, περιλαμβάνει ιστορικούς και νομικούς, τόνισαν οι εκπρόσωποι της ΟΠΣΕ στο γενικό γραμματέα δημόσιας περιουσίας. Προτιμήσαμε, συμβολικά, να μας συνοδεύσουν οι ιστορικοί, συνέχισαν οι εκπρόσωποι, για την επιστημονική τεκμηρίωση των θέσεων μας. Παράλληλα, είμαστε έτοιμοι και για τη νομική διεκδίκηση, αλλά θεωρούμε ότι είναι καλύτερο να λυθεί το θέμα χωρίς να χρειαστούν προσφυγές στα ανώτατα ελληνικά, αλλά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια».

Ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση του θέματος στο γενικό γραμματέα, από την ημέρα που ήλθαν στην Ελλάδα οι ξεριζωμένοι πρόσφυγες, μέχρι σήμερα, με όσα αναφέρουν οι διεθνείς συμβάσεις, με τα όσα έγιναν, με τα όσα …δεν έγιναν, με όποιες παρατυπίες και πιθανότατα όποιες παρανομίες σημειώθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η αντιπροσωπεία της ΟΠΣΕ διαπίστωσε ότι απευθύνθηκε σε «ευήκοα ώτα», αλλά σίγουρα θα περιμένει τις εξελίξεις, πριν αποφασίσει τις κινήσεις της, οι οποίες όπως προαναφέρθηκε, μοναδικό στόχο θα έχουν την τελική λύση του ζητήματος με τη δικαίωση εκατοντάδων προσφυγικών συλλόγων σε όλη την Ελλάδα, που με τη σειρά τους εκπροσωπούν εκατοντάδες χιλιάδες απογόνους προσφύγων της καθ ημάς Ανατολής.

Ο διάλογος της ΟΠΣΕ με εκπροσώπους της κυβέρνησης άρχισε. Τονίσθηκε ότι θα συνεχισθεί, όχι με …παραπομπές στις καλένδες, αλλά με τακτικές συναντήσεις και συγκεκριμένες κινήσεις. Αυτό άλλωστε, διαβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο οποίος εντός των προσεχών ημερών θα συζητήσει το όλο θέμα με την ηγεσία του υπουργείου οικονομικών.

Για όλες τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στη συνέχεια και αναμένονται να είναι πολλές, η Ομοσπονδία θα ενημερώνει τόσο τις διοικήσεις των συλλόγων-μελών της, όσο και κάθε ενδιαφερόμενο με δημοσιεύσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως άλλωστε κάνει το τελευταίο διάστημα, αλλά και με αυτοπρόσωπη παρουσία των μελών της διοίκησης της στα γραφεία των σωματείων της ανα τη χώρα και στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούν.

 

Από το δ.σ. της Ο.Π.Σ.Ε.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  34  =  42