Ο Κωνσταντινουπολίτης Λαϊκός Ζωγράφος Παύλος Μοσχάκης

Ο Κωνσταντινουπολίτης Λαϊκός Ζωγράφος Παύλος Μοσχάκης που πλησιάζει τα 95 του χρόνια. Ο κ.Μοσχάκης διαμένει στον “Οίκο του Κωνσταντινουπολίτη”. Η μοίρα έφερε τα πράγματα ο κ.Μοσχάκης να μην έχει κανένα έσοδο ή σύνταξη αλλά και περίθαλψη. Προσπαθεί να επιβιώσει με τους πίνακες που φτιάχνει.

Οσοι επιθυμούν να αγοράσουν κάποιον από τον πίνακα του κ. Μοσχάκη και να βοηθήσουν στη βελτίωση των συνθηκών της ζωής του να επικοινωνήσουν με τον κ. Ν.Ουζούνογλου nnap@otenet.gr

Βιογραφικό

Ο Παυλής Μοσχάκης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1915. Ήρθε στην Ελλάδα με το κύμα προσφύγων του Ελληνισμού της Πόλης το 1964 και ζει στην Αθήνα .

Τα δύσκολα χρόνια της προσαρμογής του στην ταραγμένη Ελλάδα, δίνει τη δική του μάχη κάνοντας διάφορα επαγγέλματα. Είναι ήδη διάσημος επιγραφοποιός και ντεκορατέρ στην Πόλη όταν ανοίγει το εργαστήριο ταμπελοποιίας και εικονογράφ

ησης πανό για τους κινηματογράφους στους Αγίους Αναργύρους, ενώ παράλληλα συμμετέχει ενεργά στην ανασυγκρότηση του ποδοσφαιρικού συλλόγου της ΑΕΚ.

Η φλόγα της δημιουργίας είναι μέσα του άσβεστη και βρίσκει διέξοδο στην Ζωγραφική. Γνήσιος Λαϊκός και αυτοδίδακτος καλλιτέχνης με ευαισθησία, μεράκι αλλά και με ζωντανή μέσα του την πόλη, αποτυπώνει κάθε γωνιά της αγαπημένης Πατρίδας.

Γειτονίες, Αρχιτεκτονική, γιοφύρια, επαγγελματίες, αρώματα και καταστάσεις άλλης εποχής που ξεπηδάνε από την παλέτα του και ζουν ξανά ανασυνθέτοντας μπροστά στα μάτια μας τη Νύφη του Βοσπόρου. Ο Παυλής Μοσχάκης είναι ένας ζωντανός μύθος, ένας έφηβος 95 ετών.

Όμορφη ψυχή, ορμητική μα και μποέμικη μαζί συνομιλεί με τη φύση, στοχάζεται εμβαθύνει αναζητεί.Γνώρισε και βίωσε την Ελλάδα μέσα από το αρχαίο πνεύμα του Βυζαντίου και της Ιωνίας, το ζυμωμένο με τη σοφία της ανατολής και με την ευαίσθητη ψυχή του που πάντα ψάχνει και αφουγκράζεται τη φύση και τους ανθρώπους, ζωντανεύει και πάλι ένα κόσμο αγαπημένο αλλά φευγάτο πιά.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις από το 1975 μέχρι σήμερα. Έργα του υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ευρώπη, καθώς και στο Δημαρχείο Κωνσταντινούπολης. Έλαβε τιμητική διάκριση από την Τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ για την πολύτιμη συμβολή των έργων του στο αφιέρωμα Η Πόλη του εικοστού αιώνα με σπάνια θέματα από τα γιοφύρια της Πόλης!

Αίσθηση προκάλεσε και η ειδική έκδοση του τύπου, σε βιογραφικό αφιέρωμα με τίτλο Παυλή Αδερφέ μου; το 1998 από τον φίλο και ζωγράφο του καλλιτέχνη Fikret Otyam. Ακολουθεί η έκδοση Ημερολογίου από την Τράπεζα MEDTEK.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

4  +  1  =