Δέσμευση Ολάντ για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επιβεβαίωσε σήμερα την πρόθεσή του να προτείνει ένα νέο νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, απευθυνόμενος σε εκπροσώπους της κοινότητας αυτής οι οποίοι φοβούνταν μια μεταστροφή μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών κ. Λοράν Φαμπιούς σχετικά με τις γαλλο-τουρκικές σχέσεις.

“Ο πρόεδρος είχε εκφράσει τις δεσμεύσεις του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Θα τις τηρήσει”, δήλωσε η γαλλική Προεδρία στο Γαλλικό Πρακτορείο επιβεβαιώνοντας μια τηλεφωνική συνομιλία που έγινε κατά τη διάρκεια της ημέρας ανάμεσα στον Φρανσουά Ολάντ και έναν εκπρόσωπο του Συμβουλίου Συντονισμού των αρμενικών οργανώσεων στη Γαλλία (CCΑF).

Ο αρχηγός του κράτους έχει “πάντα τη βούληση να προτείνει ένα νομοσχέδιο για την καταστολή της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων”, αναφέρεται σε ανακοίνωση που κυκλοφόρησε από το CCΑF, το απόγευμα και αφορά αυτή την συνομιλία.

“Για να σταματήσει όλες τις φήμες που προέκυψαν μετά τις δηλώσεις του Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος φάνηκε να αμφισβητεί τη δέσμευση του Φρανσουά Ολάντ να προτείνει ένα νέο νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τηλεφώνησε σήμερα το πρωί στον κ. Φράνκ Παπαζιάν (συμπρόεδρο της CCΑF) για να του επιβεβαιώσει ότι δεν έχει αλλάξει γνώμη για το θέμα αυτό”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της CCAF.

“Ο Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε και πάλι τη βουλησή του να προτείνει ένα νομοσχέδιο για την καταστολή της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων, όπως το είχε δηλώσει και κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του, αλλά και ακόμα πιο πριν. Ο Πρόεδρος θα πρέπει να δεχτεί πριν από το τέλος του μήνα μια αντιπροσωπεία του CCAF για να εξετάσουν τις λεπτομέρειες για τη σύνταξη ενός τέτοιου κειμένου”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

33  +    =  36