“Ο Ελληνισμός παλιά και σήμερα” Δεκαήμερο εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στο Δήμο Ηλιούπολης

«Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ»

25 Μαΐου – 6 Ιουνίου 2012

 

Ο Δήμος Ηλιούπολης και ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης – Γρ. Γρηγορίου» τιμούν τη διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα κ. Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, που, με το πλούσιο επιστημονικό της έργο και την ακαταπόνητη δράση της στους τομείς που άπτονται της ελληνικής ιστορίας, του ελληνικού Βυζαντίου και ευρύτερα του ελληνικού πολιτισμού, έχει προσφέρει, και συνεχίζει να προσφέρει, πολύτιμες υπηρεσίες στην επιστήμη και την Ελλάδα, και διοργανώνουν, με αφορμή τα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, δεκαήμερο εκδηλώσεων, με τίτλο «Ο Ελληνισμός παλιά και σήμερα».

Με παρουσίαση έργων της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, αλλά και της ελληνικής πολιτιστικής παράδοσης των περιοχών του Πόντου, της Ανατολικής Ρωμυλίας, της Μικράς Ασίας, της Ανατολικής Θράκης,  της Προποντίδας και της Μικράς Ασίας, θα επιχειρηθεί ένα ταξίδι στον Ελληνισμό  του χτες και του σήμερα, από την Αλεξάνδρεια έως τη Μαύρη Θάλασσα.

Το αφιέρωμα θα κορυφωθεί με τιμητική εκδήλωση και ομιλία της κας Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ, με θέμα «Η πόλις εάλω και ουχ εάλω».

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/5/2012 – 21.00

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

Γιάννης Σμαραγδής «Καβάφης»

Η Αλεξάνδρεια, μέσα από την ταινία «Καβάφης» του Γιάννη Σμαραγδή. Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα τιμηθεί ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης και ο Ηλιουπολίτης συνεργάτης του, Μανώλης Γαλάνης.

Είσοδος ελεύθερη

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/5/2012 – 19.00

ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

Οδοιπορικό με χορούς και τραγούδια από την Ανατολική Ρωμυλία, την Ανατολική Θράκη, τον Πόντο και τις περιοχές της Μικράς Ασίας.

Συμμετέχουν: Ο Νίκος Ζουρνατζίδης με τον ποντιακό σύλλογο «Σέρρα», το παραδοσιακό συγκρότημα «ΔΗΘΕΝ» και ο Λαογραφικός Όμιλος «Ήλιδα».

Είσοδος ελεύθερη

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 30/5/2012 – 19.00

ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

Ο Δήμος Ηλιούπολης τιμά την Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ για την προσφορά της στον πολιτισμό και τα γράμματα.

Ακολουθεί ομιλία της διακεκριμένης ελληνίδας, με θέμα «Η πόλις εάλω και ουχ εάλω».

Την εκδήλωση πλαισιώνουν οι Παραδοσιακές Χορωδίες του Δήμου Νέας Ιωνίας και του Συλλόγου Μεσοτοπιτών Λέσβου, με τραγούδια της Ανατολικής Θράκης, της Προποντίδας και της Μικράς Ασίας.

Είσοδος ελεύθερη

 

ΤΡΙΤΗ 5 & ΤΕΤΑΡΤΗ 6/6/2012 – 20.30

ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

Θεατρική παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου» του Γιώργου Παπάζογλου, με πρωταγωνίστρια την Άννα Βαγενά.

Τιμή Εισιτηρίου : 10 €

18/5/12

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  73  =  77