Ο δρόμος της Χαρούλας Αλεξίου στο Σεβδίκιοϊ

Μετά από έναν θριαμβευτικό χειμώνα εμφανίσεων στο Παλλάς, όπου παρακολούθησαν τις συναυλίες της περισσότεροι από 38.000 θεατές, η μοναδική Χάρις Αλεξίου αναχωρεί για την Σμύρνη για να χαρίσει σε έναν από τους δρόμους του ”Χωριού της Αγάπης” το όνομά της…

Στις 15 Μαΐου , η Χάρις Αλεξίου θα κάνει περήφανους τους προγόνους της από τη Μικρά Ασία, αλλά και τους απογόνους συμπατριώτες της που είναι από το Σεβδίκιοϊ της Σμύρνης.

Ο Δήμαρχος ,Ιμπραήμ Χαλίλ Σενόλ, τιμώντας την καταγωγή της και την προσφορά της στην τέχνη θα δώσει το όνομα «Χάρις Αλεξίου» σε έναν από τους δρόμους της πόλης του.

Το Σεβδίκιοϊ – που σημαίνει χωριό(κιόι) της αγάπης (σεβντά) – ήταν ένα προάστιο 15 χιλιόμετρα νότια της Σμύρνης , με οκτώ χιλιάδες κατοίκους. Το 1922, κατοικείτο από Έλληνες, λίγους ευρωπαίους και ελάχιστους τούρκους. Σήμερα λέγεται Γκαζί-εμίρ και έχει 150.000 κατοίκους. Το Γκαζί-εμίρ, έχει ανθρώπους που τιμούν ότι έχει απομείνει από το ελληνικό στοιχείο, φροντίζοντας να το διατηρήσουν με ποικίλους τρόπους.

Από το Σεβδίκιοϊ καταγόταν ο παππούς της Χαρούλας , Γιάννης Σαρρής.

Αμέσως μετά η Χάρις Αλεξίου θα ξεκινήσει τη μεγάλη καλοκαιρινή της περιοδεία θυμίζοντάς μας ότι… ”Η αγάπη θα σε βρει όπου και να ‘σαι”…

ellispoint

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

5  +  4  =