Ο Δήμος Περιστερίου τίμησε τις γυναίκες της προσφυγιάς

Τις γυναίκες της προσφυγιάς, που σημάδευσαν την ιστορία της πόλης και της χώρας μας, τίμησε ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, με την απονομή διάκρισης στο πρόσωπο της γερόντισσας – δημότισσας Ευαγγελίας Ξενοπούλου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας διοργανώθηκε από τον Δήμο Περιστερίου μια συγκινητική και μελωδική εκδήλωση – αφιέρωμα στη «Γυναίκα της προσφυγιάς», στις 10 Μαρτίου στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου.

Στην ομιλία του, ο κ. Παχατουρίδης απευθυνόμενος προς τις Περιστεριώτισσες τόνισε ότι: «Η πόλη μας ουσιαστικά δημιουργήθηκε από την προσφυγιά! Από τις Μικρασιάτισες και τους Μικρασιάτες, από τις Πόντιες και τους Ποντίους, που μετά την καταστροφή του ΄22, ξεριζωμένοι από τις προαιώνιες πατρίδες, με μοναδικές αποσκευές τις μνήμες τους, μετέφεραν τον πόνο της καρδιάς τους εδώ».

Μιλώντας μέσα από την καρδιά του, ο Δήμαρχος Περιστερίου είπε χαρακτηριστικά: «Αυτή την ακατάβλητη «Γυναίκα της προσφυγιάς» τιμούμε! Που με την δύναμη της ψυχής της και την σταθερότητα της σκέψης της, που με την δουλειά και το μυαλό της, έστρωσε το τραπέζι για να απλωθούν τα εδέσματα της προόδου, της δημιουργίας και της ομορφιάς στο Περιστέρι! Σε αυτήν υποκλινόμαστε και υποσχόμαστε ότι, πιστοί στην παράδοση που καθιέρωσε, θα εξακολουθήσουμε να βελτιώνουμε το παρόν και να διασφαλίζουμε ένα καλλίτερο μέλλον»!

Από την πλευρά της, η γερόντισσα – δημότισσα Ευαγγελία Ξενοπούλου ευχαρίστησε εγκάρδια τον Δήμαρχο Περιστερίου για την τιμή στο πρόσωπό της, αλλά και για το μεγάλο έργο που προσφέρει στην πόλη του Περιστερίου.

Ιδιαίτερα συγκινητική και γλαφυρή ήταν η ομιλία της κας Τζένης Τζιβίσκου – Παραμύθη για τη γυναίκα της προσφυγιάς, ενώ ρίγη συγκίνησης και αναμνήσεων σκόρπισε στην κατάμεστη αίθουσα η προβολή ενός ολιγόλεπτου βίντεο από τα γεγονότα εκείνης της εποχής.

Η βραδιά έκλεισε μ’ ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια και χορούς από τις αλησμόνητες πατρίδες από τη λαϊκή ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου και το χορευτικό τμήμα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Περιστερίου.

Πηγή: ΑΝΑ-ΜΠΑ

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

70  +    =  80