Ο Χορευτικός Ομιλος Νέας Ερυθραίας στη Νέα Ελληνική Τηλεόραση

Ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο Χορευτικός Όμιλος του Κέντρου Έρευνας και Μελέτης της Ερυθραίας Χερσονήσου (έτσι μετονομάστηκε πλέον το παλιό Πνευματικό Κέντρο του τέως Δήμου Ν. Ερυθραίας) προσκλήθηκε να παρουσιάσει στη Νέα Ελληνική Τηλεόραση (ΝΕΤ) ένα γνήσιο μικρασιάτικο γλέντι με χορούς και τραγούδια από τη Σμύρνη και την ιωνική Ερυθραία.

Η πρόσκληση έγινε από τον εκλεκτό εθνομουσικολόγο Λάμπρο Λιάβα, ο οποίος και στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με το Χορευτικό μας Όμιλο, παρουσιάζοντάς τον στο Ηρώδειο και στο Φεστιβάλ Βράχων του Βύρωνα.

Εδώ και δυο δεκαετίες, ο Λάμπρος Λιάβας προβάλλει συνεχώς, μεταξύ άλλων, τη μικρασιάτικη μουσική παράδοση της Ν. Ερυθραίας και τις φωνές των γυναικών της, μέσα από τη ραδιοφωνική του εκπομπή «Το αλάτι της γης», που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας, όσα ακριβώς και ο Χορευτικός Όμιλος Ν. Ερυθραίας (1981-2011).

Στο γλέντι θα τραγουδήσουν γυναίκες της Ν. Ερυθραίας με επικεφαλής την Τούλα Σιδέρη και θα χορέψουν μέλη του Χορευτικού Ομίλου. Τα τραγούδια και οι χοροί θα αποδοθούν με γνήσιο κι αυθεντικό τρόπο, έτσι όπως τα μάθαμε από τους παλιούς, σε μια προσπάθεια να παρουσιαστεί ένα ερυθραιώτικο ζέφκι από ανθρώπους κάθε ηλικίας που συνεχίζουν την ερυθραιώτικη παράδοση στη σύγχρονη εποχή.

Την έρευνα, παρουσίαση και μουσική επιμέλεια της εκπομπής έχει ο Λάμπρος Λιάβας, την καλλιτεχνική επιμέλεια η Σοφία Σπυράτου, τη σκηνοθεσία ο Γιάννης Μαράκης, το συντονισμό του Χορευτικού Ομίλου και την επιλογή τραγουδιών και χορών ο Θοδωρής Κοντάρας.

Θα παίξουν οι μουσικοί Σωκράτης Σινόπουλος (πολίτικη λύρα, λαούτο), Χρίστος Τσιαμούλης (ούτι, λαούτο) και Κώστας Μερετάκης (τουμπελέκι). Την εκπομπή θα λαμπρύνει με την παρουσία του το διάσημο ζεύγος Σαραγούδα, ο κυρ-Νίκος με το ούτι του και η αγαπημένη μας Γιασεμή, με την όμορφη «σμυρναίικια» φωνή της.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί από το τηλεοπτικό δίκτυο της ΝΕΤ την Κυριακή, 18η Δεκεμβρίου 2011, και ώρα μία με τρεις το μεσημέρι (13:00-15:00). Μην τη χάσετε!

Εκ μέρους του Χορευτικού Ομίλου

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

80  +    =  81