Νόστιμα Σουτζουκάκια Πολίτικα

You are currently viewing Νόστιμα Σουτζουκάκια Πολίτικα

Από την περίφημη πολίτικη κουζίνα μια ξεχωριστή συνταγή για νόστιμα σουτζουκάκια πολίτικα.

Υλικά για σουτζουκάκια

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο

  • ½ κιλό κιμά χοιρινό

  • 2 κρεμμύδια τριμμένα

  • 2 αυγά

  • 2 κουταλιές κόκκινο κρασί

  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο

  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • 1‐2 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένο

  • 1 κουτ. του γλυκού κύμινο

  • ¼ κουτ. του γλυκού καυτερό πιπέρι

  • αλάτι,πιπέρι

  • ½ φραντζόλα ψίχα ψωμιού,βρεγμένη και στιμμένη

  • αλεύρι, για το αλεύρωμα

  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Υλικά για τη σάλτσα

  • 1 τριμμένο κρεμμύδι

  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο

  • αλάτι, πιπέρι

  • 1 φύλλο δάφνης

  • 1 κιλό τοματοπολτό

  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

  • 1 κουταλιά μέλι

Εκτέλεση για τα σουτζουκάκια

  • Μουσκεύουμε την ψίχα του ψωμιού για 5 λεπτά και τη στίβουμε
  • Τοποθετούμε σε μεγάλο μπωλ τον κιμά, το κρασί, το ψωμί, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, το μαϊντανό, το κύμινο,το καυτερό πιπέρι και το αλατοπίπερο. Μετά τα ανακατεύουμε καλά
  • Βρέχουμε λίγο τα χέρια μας και πλάθουμε όπως τα κεφτεδάκια.
  • Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, λίγα‐ λίγα.
  • Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.

Εκτέλεση για τη σάλτσα

  • Σε κατσαρόλα βάζουμε λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον τοματοπολτό, το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι,τη δάφνη, το μέλι και ένα ποτήρι νερό
  • Βράζουμε τη σάλτσα και μόλις αρχίσει να δένει τοποθετούμε τα σουτζουκάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά, κουνώντας την κατσαρόλα για να μην μας κολλήσουν.
  • Σερβίρουμε με πιλάφι , πατάτες τηγανιτές ή πουρέ.