Νομοθετική ρύθμιση για τα πρόστιμα αυθαιρέτων των νεοπροσφύγων

Στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματοθέατρου Γαλαξίας στον Ασπρόπυργο, έγινε ενημέρωση του ποντιακού κοινού για την νομοθετική ρύθμιση που επιτεύχθηκε και αφορούσε την μείωση των πολεοδομικών προστίμων κατοικιών οικογενειών νεοπροσφύγων  στις εκτός σχεδίου πόλεως περιοχές.
Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος , η  επιτροπή αγώνα της Πανελλαδικής Επιτροπής Ποντίων ενάντια στον νόμο 4014/2011 περί αυθαιρέτων σε συνεργασία με τον Δήμο Ασπροπύργου πέτυχαν να γίνει ομοφώνως δεκτή τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας  και Κλιματικής Αλλαγής, η οποία ορίζει οι οικογένειες από την πρώην ΕΣΣΔ  να καταβάλουν μόνον το 20% των προβλεπόμενων ποσών καταλογισμού.
Ο Πρόεδρος του ΣΠΟΣ  Νοτίου Ελλάδος και Νήσων κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου ʽΑκρίτες του Πόντουʼ κυρία Αθηνά Σωτηριάδου εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την επίτευξη αυτού του στόχου και δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν τον αγώνα  κατόπιν παροτρύνσεως των παρευρισκομένων για καθολική απαλλαγή από την καταβολή των προστίμων.
Δείτε αποσπάσματα στο MikrasiatisTV.gr
Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  54  =  62