Να διατηρηθεί η αυτοτέλεια του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ

Ζητά η ΄Ενωση Σμυρναίων

Τη διατήρηση του Κέντρου Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.) του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής ως αυτοτελούς Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, ζητά η ΄Ενωση Σμυρναίων με έγγραφό της προς τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση.

Το αίτημά μας, αναφέρει το έγγραφο της Ενώσεως Σμυρναίων προς τον υπουργό, απορρέει πρωτίστως:

1. Από τη αναγνώριση του εξειδικευμένου και πολυδιάστατου έργου που παρέχει το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. ευρύτερης επιστημονικής, πολιτιστικής και κοινωνικής σημασίας, και

2. Από τη γενική καταξίωση της μέχρι σήμερα δράσης του στη συνείδηση όχι μόνο των κατοίκων της Νέας Ιωνίας Αττικής, αλλά και ευρύτερα μεταξύ των σωματειακών οργανώσεων του προσφυγικού κόσμου της χώρας.

«Παρακαλούμε», καταλήγει το έγγραφο της Ενώσεως Σμυρναίων προς τον κ. Ραγκούση, «στα πλαίσια της δυνατότητας που σας παρέχει ο Ν. 3852/2010, να αποδεχθείτε το παραπάνω αίτημά μας με τη βεβαιότητα, πως πράττοντας κατ’ αυτό τον τρόπο ενδυναμώνετε ένα υγιή θεσμό και συντελείτε στην περαιτέρω ανάπτυξή του επ’ ωφελεία ολόκληρης της τοπικής αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας».

Το έγγραφο της Ενώσεως Σμυρναίων κοινοποιήθηκε προς το γραφείο του Δημάρχου κ. Ηρ. Γκότση, τα προσφυγικά σωματεία της Ν. Ιωνίας και τον τοπικό τύπο.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

2  +  6  =