Αυτοπροσδιορίζεται ως φιλόσοφος, ως διανοούμενος με μια μονομανία και ρατσισμό, απέναντι στους Πόντιους και δεν θα ασχολιόμασταν καθόλου μαζί του αν δεν έβρισκε κοινό, κυρίως νεανικό και ημιμαθές.
Αλλωστε η μπούρδα, ο λόγος δίχως περιεχόμενο του Ακη Γαβριηλίδη (ο ίδιος λέει ότι δεν είναι Πόντιος), είναι κοινωνικότατη, δεν πάει ποτέ στα βουνά, Φλυαρεί, πολλές φορές με συμπάθεια γιατί προσφέρει το γέλιο. Συνήθως μιλάει χωρίς ακροατήριο, αλλά αυτό δεν τον πτοεί. Αντίθετα το απολαμβάνει αφού φοβάται το επιχείρημα και τον αντίλογο.
Αυτό απέδειξε και χτες στην παρουσίαση του στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ στου Ψυρρή (έναν αυτοδιαχειριζόμενο χώρο με συνθήματα στους τοίχους κατά του ρατσισμού!) με θέμα: Οι Πόντιοι ως queer έθνος, ως ένα ανώμαλο δλδ έθνος!!!
Αφού τελείωσε την αποτυχημένη και ανιστόρητη παρουσίαση του, διανθίζοντας την με τα εμπνευσμένα κατά τον ίδιο παραδείγματα ανωμαλίας των Ποντίων (δείχνοντας σατυρικό βίντεο του Χάρυ Κλυνν προ 30 χρόνια να τραγουδά ποντιακά ντυμένος γυναίκα, το Φλωρινιώτη κλπ), του κόπηκε το χαμόγελο και δεν απάντησε σε κανένα μας ερώτημα, όταν λάβαμε το λόγο χαρακτηρίζοντας την ως την χειρότερη και πιο ρατσιστική διάλεξη για τους Πόντιους, σε ένα χώρο μάλιστα που διαφημίζεται πως δρα ενάντια σε ρατσιστικά φαινόμενα απέναντι σε Πρόσφυγες.
Ακολούθησε γενικότερο κράξιμο…
Η πρόσκληση για την ιστορία έγραφε:
Δίκτυο Μικρασιάτης