Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαυρίου Η ΜΙΚΡΑΣΙΑ στη Θήβα

Μονοήμερη εκδρομή διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαυρίου Η ΜΙΚΡΑΣΙΑ στη Θήβα στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Ιερά Μονή Σαγματά, ένα από τα αρχαιότερα μοναστήρια, που χρονολογείται τη βυζαντινή περίοδο και πιο συγκεκριμένα το 12ο αιώνα, όπου οι εκδρομείς είχαν τη δυνατότητα να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα και κειμήλια που φυλάσσονται στο μοναστήρι ανάμεσα στα οποία και τμήμα του Τιμίου Ξύλου, δώρο του αυτοκράτορα Αλέξιου Κομνηνού, ο οποίος και χρηματοδότησε την ανέγερση του μοναστηριού.

Στο ίδιο μοναστήρι στεγάζεται και το παρεκκλήσιο του Ρώσου Αγίου Λουκά του Ιατρού, όπου φυλάσσονται ιερά λείψανα και εκτίθενται πολλά από τα προσωπικά του αντικείμενα καθώς επίσης και φωτογραφίες από τη ζωή του. Η εκδρομή συνεχίστηκε με προσκύνημα στο ναό του Ευαγγελιστή Λουκά, όπου υπάρχει η κατακόμβη, στην οποία ενταφιάστηκε ο Ευαγγελιστής, η λάρνακα που του αφιερώθηκε και μέρος των ιερών του λειψάνων.

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στα γραφεία της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας τα οποία στεγάζονται σε ένα υπέροχο ανακαινισμένο σπίτι στην καρδιά του Προσφυγικού Συνοικισμού. Ιδιαίτερη ήταν η αρωγή για την πραγματοποίηση αυτής της εκδρομής του Γ.Γ της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας κ. Δημήτρη Παντέλα, όπως επίσης και του προέδρου κ. Αποστόλη Δαγδελένη τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς.

Εκ μέρους του Δ.Σ

Μήτρου Τριανταφυλλιά

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

4  +  6  =