Μονοήμερη εκδρομή στην Αργολίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Λαυρίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

ΑΡΓΟΣ-ΚΕΦΑΛΑΡΙ- ΝΕΑ ΚΙΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΡΙΧΕΡΟΥΣΑ-ΝΑΥΠΛΙΟ-

ΑΓ. ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ- ΑΡΧΑΙΑ ΤΥΡΙΝΘΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΩΡΑ 06:00 ΑΠΌ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΔΡΕΑ & 06:15 ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Λαύριο – Αττική Οδός – Ισθμός (στάση για καφέ). Συνεχίζουμε για το Άργος με μια υπέροχη διαδρομή από τον κάμπο της Αργολίδας με τις χιλιάδες πορτοκαλιές. Στάση στο Κεφαλάρι όπου θα επισκεφτούμε το περίφημο σπήλαιο – εκκλησία από τα θεμέλια του οποίου αναβλύζουν οι πηγές του ποταμού Εράσιμου. Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Νερού και καφές στο γραφικό καφενεδάκι μέσα στα πλατάνια και τα δροσερά νερά.

Συνεχίζουμε για τη μοναδική πόλη της Αργολίδας που ιδρύθηκε από μικρασιάτες πρόσφυγες, τη Νέα Κίο, όπου βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσας Κουκουζέλισσας που έφεραν οι Μικρασιάτες από την Κίο της Μικράς  Ασίας. Επίσκεψη στο συνεταιρισμό Γυναικών για να δοκιμάσουμε υπέροχα γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, λικέρ και το ξακουστό μικρασιάτκο γλυκό, το κρασάτο. Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Μικρασιατών και στη συνέχεια στην παραλία της Νέας Κίου για φαγητό σε ψαροταβέρνα με  θέα το Παλαμήδι. Ελεύθερο απόγευμα στο Ναύπλιο για περίπατο.

Επιστρέφοντας από Ναύπλιο θα δούμε τα τείχη της αρχαίας Τύρινθας και το μοναδικό εκκλησάκι του Αγίου Ανδριανού – είναι το μοναδικό εκκλησάκι όπου επιτρέπουν στις γυναίκες να μπουν στο ιερό – με την παράξενη οπή στο τέμπλο όπου οι προσκυνητές κάνουν μια ευχή και περνάνε μέσα.

Επιστροφή στο Λαύριο με μια στάση για καφέ.

Για δηλώσεις συμμετοχής

στο τηλέφωνο 2292023114(πρωινές ώρες) ή στο 6937193025

Τιμή Συμμετοχής: 15 €

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ Η ΜΙΚΡΑΣΙΑ

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  71  =  72