Μνήμες Πολιτισμού Μικράς Ασίας στο θέατρο Pierce του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος

Η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών, σε συνεργασία με το Σύλλογο Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής και το Δίκτυο «mikrasiatis.gr», διοργάνωσαν την εκδήλωση με θέμα «Μνήμες Πολιτισμού Μικράς Ασίας – 90 χρόνια μετά την Καταστροφή», στο θέατρο Pierce του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Η εκδήλωση περιελάμβανε :

Ομιλία της Προέδρου του Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής Παρασκευής  Σαριντζιώτου-Παπαγεωργίου, με  περιγραφή της περιόδου άνθισης του

Μικρασιατικού Πολιτισμού.

Στην 45λεπτη παρουσία της η Πρόεδρος του Συλλόγου μεταξύ πολλών άλλων, είπε ότι η Μικρά Ασία, ήταν πάντα το σταυροδρόμι των λαών, η κοιτίδα των πολιτισμών αλλά και ένας στρατηγικής σημασίας χώρος, που επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τη σύγχρονη πολιτική ιστορία. Κατά την διάρκεια της ομιλίας της γινόταν προβολή  φωτογραφικού υλικού,  από το φωτογραφικό αρχείο του Συλλόγου.

Παραδοσιακούς χορούς της Μικράς Ασίας από το Λύκειο των Ελληνίδων Αγίας Παρασκευής

Ερμηνεία ανέκδοτων τραγουδιών του Σμυρναίου συνθέτη Παύλου Παντελίδη, από το μουσικό σχήμα «Δήθεν».

 

Χαιρετισμό απηύθυναν:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα Αθήνας κ. Κων. Μανιάτης, ο οποίος αναφερόμενος  στην ιστορία του Μικρασιατικού Ελληνισμού μεταξύ άλλων,  εξέφρασε τον σεβασμό και την αγάπη του για τους Έλληνες της Μικράς Ασίας.

Ο Δήμαρχος της Αγ. Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς,

 Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής  Παρασκευή Σαριντζιώτου-Παπαγεωργίου η οποία ευχαρίστησε εκ μέρους του Δ.Σ. και των μελών του Συλλόγου τον Αντιπεριφερειάρχη κύριο Κωνσταντίνο Μανιάτη, για την ευαισθησία του όσον αφορά την ιστορία του Μικρασιατικού Ελληνισμού, και την πρωτοβουλία του να συνδιοργανώσουν την εκδήλωση-αφιέρωμα, για τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την αποφράδα ημέρα της Καταστροφής της Μητέρας Πατρίδας της Μικράς Ασίας το 1922, .

Ο κ. Δημήτρης Παντέλας,  υπεύθυνος του Δικτύου «mikrasiatis.gr».

 

 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα κ. Κων. Μανιάτης, ο πατέρας Αναστάσιος εκπρόσωπος του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος, οι πατέρες Ιωάννης  Πετρίδης και Ιωάννης Λιακόπουλος  από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμοπυλών Ιωάννης, οι πατέρες Σταύρος Γούλας (προϊστάμενος του ναού) και Νικόλαος Σιάτος  από τον ιερό ναό Προφήτη Ηλία,  ο πατήρ Σταύρος Τρικαλιώτης

 

προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίων Αναργύρων, και ο πατήρ Ιωαννίκιος από τον ιερό ναό Αγ. Σοφίας Ψυχικού, ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, ο πρώην Δήμαρχος κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο Επικεφαλής της Παράταξης «Νίκη για την Αγ. Παρασκευή» κ. Γιάννης Σταθόπουλος, Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, ο πρώην Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γρηγ. Ζαφειρόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Καψοκεφάλου, κ. Ησαίας, κ. Κρητικίδης, κ. Κωνσταντακόπουλος, Γαβράς, η Γεν. Διευθύντρια του Pierce κ. Όλγα Τζούλιους, ο ο Πρόεδρος της Εταιρείας Εθνικών Ευεργετών κ. Αναστάσιος Δημητρόπουλος, εκπρόσωποι  των Αδελφών Μικρασιατικών Συλλόγων Καισαριανής, Θήβας, Ν. Ιωνίας «Καππαδοκία»,  Ελευσίνας, εκπρόσωποι του συνδέσμου «Νανζιανζός» Ν. Καρβάλης Καβάλας, η Πρόεδρος του συλλόγου Αρκάδων Αγ. Παρασκευής κ. Σούλη Σταθοπούλου,  ο δημοσιογράφος Νάσος Αθανασίου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Μακεδόνων Θρακών Παπάγου-Χολαργού «Η Β. ΕΛΛΑΣ» και πλήθος κόσμου.

[nggallery id=61]

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

30  +    =  31