«Μνήμες Πολιτισμού Μικράς Ασίας – 90 χρόνια μετά την καταστροφή» στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 18:30 στο θέατρο “Pierce”, του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, (Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή)

Πολιτιστική Εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας  Βορείου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής με τίτλο «Μνήμες Πολιτισμού Μικράς Ασίας – 90 χρόνια μετά την καταστροφή».

 

Η Περιφερειακή Ενότητα του Βορείου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, διοργανώνει εκδήλωση παράδοσης και πολιτισμού με θέμα «Μνήμες Πολιτισμού  Μικράς Ασίας – 90 χρόνια μετά την καταστροφή».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 18:30 στο θέατρο “Pierce”, του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, (Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή) και γίνεται σε συνεργασία με το Σύλλογο Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής και το Δίκτυο «mikrasiatis.gr».

Στόχος της εκδήλωσης είναι η διατήρηση της ιστορικής μας μνήμης και η ανάδειξη του Μικρασιατικού Πολιτισμού.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
– Ομιλία της Προέδρου του Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής Παρασκευής  Σαριντζιώτου-Παπαγεωργίου, με  περιγραφή της περιόδου άνθισης του Μικρασιατικού Πολιτισμού και ταυτόχρονη προβολή  υλικού,  από το φωτογραφικό αρχείο του Συλλόγου.

Παρουσίαση από το Λύκειο των Ελληνίδων Αγίας Παρασκευής παραδοσιακών χορών της Μικράς Ασίας.

Επίσης στην εκδήλωση συμμετέχει και το μουσικό σχήμα «Δήθεν», που θα ερμηνεύσει τα ανέκδοτα τραγούδια του Σμυρνιού συνθέτη Παύλου Παντελίδη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων/νος Μανιάτης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσοι συνέβαλλαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

 

 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης

Βόρειου Τομέα Αθηνών

Κων/νος Μανιάτης

 

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  24  =  29