Αγαπητοί φίλοι – Μέλη της Ο.Π.Σ.Ε.
Στις εκλογές της Κυριακής της 5/3/2017 με εκλέξατε μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας και τα μέλη του Δ.Σ. λίγο αργότερα μου εμπιστεύθηκαν την θέση του Πρόεδρου.
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για τη μεγάλη τιμή που μου κάνατε να σας εκπροσωπώ και σας υπόσχομαι ότι θα αφοσιωθώ με όλες μου τις δυνάμεις στην υλοποίηση των κοινών μας στόχων. Όλα τα μέλη του Δ.Σ. διακατέχονται από τη θέληση και τη δύναμη να προσφέρουν.
Με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση των συλλόγων θα πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί για τα κοινά οράματα της Ομοσπονδίας μας.
Σύντομα θα βρούμε τρόπο να υπάρξει αμφίδρομη πληροφόρηση στα προβλήματα που μας απασχολούν ώστε μαζί να διαμορφώνουμε πλατφόρμες αντιμετώπισής τους.
Θα πρέπει να αγωνιστούμε για την ανάδειξη του Μικρασιατικού Πολιτισμού, χωρίς διαχωριστικές γραμμές για να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας.
Εύχομαι υγεία σε όλα τα μέλη της μεγάλης Μικρασιάτικης Οικογένειας και καλό κουράγιο στις δύσκολες εποχές που ζούμε.
Με εκτίμηση
Λουκάς Π. Χριστοδούλου
Βιογραφικό
ΛΟΥΚΑΣ Π. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Γεννήθηκε το 1953 στην Ν. Ιωνία Αττικής.
Είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε) και εργάστηκε στον Ιδιωτικό Τομέα, επί 33 έτη μέχρι να συνταξιοδοτηθεί.
Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ν. Ιωνίας (2003-2010) όπου κατείχε διαδοχικά τις θέσεις του Αντιπροέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης, (2003–204), του Αντιδημάρχου Οικονομικών (2005-2006), του Προέδρου Δ.Ο.Ν.Ν.Ι.Α. (2007 -2008) και του Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου (2008-2010).
΄Ηταν αντιπρόεδρος του Κέντρου Σπουδής & Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.) Δήμου Ν. Ιωνίας την περίοδο (2011-2013) και από το 2013 μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρός του.
Είναι A΄ Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «΄Ενωση Σπάρτης Μ. Ασίας» και μέλος της «΄Ενωσης Σμυρναίων».
To 2013, με τον Χάρη Σαπουντζάκη, συνέγραψαν το βιβλίο «Η ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟ (1922-1941)» στο οποίο γίνεται εκτενή αναφορά στην ίδρυση της Ν. Ιωνίας και τη ζωή των κατοίκων της μέχρι τον πόλεμο.
Το 2015, κυκλοφόρησε το βιβλίο «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ» όπου αναλυτικά περιγράφεται η διαδρομή πάνω από 250 συλλόγων της περιόδου 1923–1974 (προσφυγικών, αθλητικών, πολιτιστικών, εξωραϊστικών κλπ).
To 2016 εκδόθηκε το νέο του βιβλίο “ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ Ν. ΙΩΝΙΑ από το 1923-1975”, όπου αναλυτικά περιγράφονται οι Βουλευτικές, Δημοτικές, Γερουσιαστικές εκλογές και τα Δημοψηφίσματα την εν λόγω περίοδο, στο Δήμο Ν. Ιωνίας.
Είναι συλλέκτης αρχειακού υλικού και ντοκουμέντων αναφερομένων στη Μ. Ασία με βάση τα οποία έχει πραγματοποιήσει πολλές ομιλίες και παρουσιάσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. ΄Αρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά ενώ συμμετέχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα σχολείων με θέμα την νεότερη Ιστορία