Μηνιαία λαογραφική ηλεκτρονική εφημερίδα μέσα από τις στήλες μας

Μηνιαία λαογραφική  ηλεκτρονική εφημερίδα μέσα από τις στήλες του mikrasiatis.gr


Ως απόγονοι των προσφύγων επιβιώνουμε μακριά από τα πάτρια εδάφη, χάρη στην ένταση του νόστου, στην ιστορική συνείδηση και την πνευματική παράδοση σε αυτές τις πατρίδες. Τα ιερά κέντρα της Μικράς Ασίας, της Καππαδοκίας, του Πόντου και της Θράκης αποτελούν πόλο έλξης και μας εγκαρδιώνουν ακόμη  και εξ αποστάσεως, στη μακρόχρονη εξορία μας. Όλα υπάρχουν για να θυμίζουν.

Ο τεράστιος και ανεξάντλητος πλούτος της καθ’ ημάς Ανατολής, μεταβιβάζει εμπειρίες και πληροφορίες που διαιωνίζουν την ιστορική μνήμη του λαού και του επιτρέπουν να διασώζει αίσθηση ευγένειας και καταγωγής.

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα θα παρακολουθεί βήμα βήμα τον κύκλο των εποχών, θα ταξιδεύει στο χρόνο και στο χώρο και θα καταγράφει αλησμόνητες στιγμές από τις πατρίδες. Ιστορικά στοιχεία, έθιμα, παραδόσεις, μικρά ταξίδια στην ιστορία και στους μύθους, πολιτισμός, στιγμές της καθημερινής ζωής, παραδοσιακές συνταγές θα είναι κάποια από τα θέματα της ηλεκτρονικής εφημερίδας μας.

Ένα πλούσιο ιστορικό και λαογραφικό ένθετο που θα υποστηρίζει το ανθρώπινο πρόσωπο της επικοινωνίας,  θα καταγράφει το πραγματικό νόημα της ζωής και θα αποτελεί καταφύγιο στις αναμνήσεις

Το πρώτο μας εγχείρημα είναι αφιερωμένο στη Λαμπρή στις σελίδες της Λαογραφίας,  ΗΘΗ-ΕΘΙΜΑ και ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Χρόνια σας πολλά..

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  16  =  20