Μικρασιατικός Σύλλογος Νέας Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης “ΟΥΣΑΚ”

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το έτος 1982 από πρόσφυγες του 1922 που ήρθαν από τη Μικρά Ασία, εγκαταστάθηκαν και στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκαν στην περιοχή της Νέας Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης.

Διαθέτει ιδιόκτητο κτήριο με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κοιτώνες φιλοξενίας, αλλά και ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου μελλοντικά θα δημιουργηθεί μουσείο με εκθέματα από τις αλησμόνητες πατρίδες καθώς και αυθεντικές παραδοσιακές φορεσιές από διάφορες περιοχές της Μικράς Ασίας, όπως και οπτικοακουστικό αρχειακό υλικό.

Από την αρχή της ίδρυσής του παρουσιάζει σημαντικές δραστηριότητες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Διατηρεί δύο χορευτικά τμήματα από το 1986, το μικρό για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου και μεγάλο για ενήλικες, που χορεύουν χορούς από διάφορες περιοχές της Μικράς Ασίας με τις αντίστοιχες ενδυμασίες. Η διδασκάλισσα για το μεγάλο χορευτικό είναι η κα Φούλη Καραγαβριηλίδου και για το μικρό η κα Μαργέτα Αγγελική. Επίσης διατηρεί χορωδία από το 1997, με πλούσιο ρεπερτόριο παραδοσιακών μικρασιατικών τραγουδιών που αποτελείται από 25 χορωδούς και χοράρχη τον κο Αστέρη Μαυρουδή, έχει δε συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ και εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα.

Ο σύλλογος διοικείται από 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο το ποίο απαρτίζεται από:

Αγκούτογλου Βασίλειο τηλ. 6937 072660 Πρόεδρο

Τουμπόγλου Βασίλειο Αντιπρόεδρο

Μιλκογλου – Παπαδοπούλου Ζέτα Γραμματέα

Ταγκάλογλου Κυριακή Ταμία

Ιωαννίδης Αθανάσιος Μέλος

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΟΥΣΑΚ»

ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ 2, 56429 ΕΥΚΑΡΠΙΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΛ-FAX: 2310685708

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

36  +    =  37