You are currently viewing Μικρασιατικοί Σύλλογοι: Αναγκαίοι όσο ποτέ άλλοτε

Μικρασιατικοί Σύλλογοι: Αναγκαίοι όσο ποτέ άλλοτε

andreas-_karatzas400

Του Ανδρέα Καρατζά

Αντιπροέδρου  Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής

 

Τον τελευταίο χρόνο βιώνουμε μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία κατα τις ελληνικής ιστορίας απο διάφορα κέντρα παραπληροφόρησης που μοναδικό σκοπό έχουν την κάθετη και πλήρη παραχάραξη της. Ακούσαμε πολλές φορές , οτι στην Σμύρνη την ημέρα της καταστροφής απο τον ανελέητο και εγκληματικό στρατό του Κεμάλ , έγινε συνωστισμός , ακούσαμε και διαβάσαμε οτι ο κατακερματισμός του Ποντιακού και Μικρασιατικού πληθυσμού δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως γενοκτονία ! Πως άραγε μπορεί να χαρακτηριστεί μια τέτοια θηριωδία ;

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά , πριν απο λίγο καιρό γράφτηκε σε εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας πως υπάρχει εντολή απο κύκλους του Υπουργείου Οικονομικών να γίνει περικοπή δαπανών προς τους πολιτιστικούς συλλόγους , κατατάσσοντας μάλιστα τις δαπάνες αυτές στη κατηγορία <<πάσης φύσεως προαιρετικές δαπάνες>> . Αυτή λοιπόν φίλες και φίλοι είναι η αντιμετώπιση των πολιτιστικών συλλόγων απο τη κυβέρνηση , θεωρούν το θέμα του πολιτισμού , πάσης φύσεως και προαιρετικό .

Αυτή λοιπόν είναι η εικόνα , απο την μια έχουμε μια συντεταγμένη προσπάθεια θαψίματος της ιστορίας και απο την άλλη έχουμε μια κυβέρνηση η οποία υποβαθμίζει τους συλλόγους βρισκόμενη σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις επιταγές των δανειστών .

Είναι ευρέως γνωστό οτι ο ρόλος των Μικρασιατικών πολιτιστικών συλλόγων είναι να κρατούν ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα των προγόνων μας και όχι μόνο. Δυστυχώς όμως , το περιβάλλον για την άνθηση και επιβίωση των φορέων μας είναι άγονο και άνυδρο για τους λόγους που περιέγραψα παραπάνω . Ζούμε , κατα την γνώμη μου , σε μια χώρα που βρίσκεται υπο κατοχή , σε μια χώρα που την μετέτρεψαν σε Γερμανική αποικία και ευρωπαϊκό προτεκτοράτο , με αποτέλεσμα η ιστορία του τόπου μας να περνάει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα .

Δεν ενδιαφέρει κανέναν απο αυτούς τους κύριους η ιστορία , αντίθετως τους απασχολεί η αλλοίωση της , διότι γνωρίζουν καλά οτι οποίος ξεχνά το παρελθόν του είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει , και πιστέψτεμε δε θα τους πειράζε καθόλου η Ελλάδα να ξανάπεράσει τα δεινά του παρελθόντος .

Σε αυτο όμως το σημείο πρέπει να υπογραμμίσω οτι σε πολλές περιπτώσεις η τοπική αυτοδιοίκηση , με όποιες δυνάμεις της έχουν απομείνει , στέκεται στο πλευρό των φορέων μας και αποτελεί εν κατακλείδι έναν δυνατό και έντιμο σύμμαχο !

Σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία λοιπόν πρέπει οι Μικρασιατικοί σύλλογοι να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους , ειναι ανάγκη επιτακτική να δείξουμε σαν Μικρασιάτες το μέταλλο μας ενάντια στην λαίλαπα που θέλουν να επιβάλουν τα μεγάλα κέντρα εξουσίας . Πρέπει να αντισταθούμε ενάντια στο ξεθεμέλιωμα της ιστορίας και στον πλήρη αφανισμό της . Πρέπε να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτο που γνωρίζουμε καλά : να αναδεικνύουμε την ιστορία της Μικράς Ασίας και να την κρατούμε ζωντανή μεσα απο της δράσεις μας .

Για τον κάθε λαό η ιστορία είναι η ανάσα του !!! Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας πάρει την ανάσα , δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αλλοιώσει την ένδοξη ιστορία του τεράστιου Μικρασιατικού πολιτισμού.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

27  +    =  37