Μικρασιάτικο Αντάμωμα στα Χανιά με τη συμμετοχή της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν.Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος»

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 19:30 το απόγευμα στον αύλειο χώρο του Δημοτικού σχολείου του Βαμβακόπουλου Δήμου Θερίσου του Νομού Χανίων Κρήτης η εκδήλωση μνήμης με τίτλο «ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ» στην οποία ήταν προσκεκλημένη και έλαβε μέρος η Χορωδία της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος». Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Θερίσου, η Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Χανίων « Ο Άγιος Πολύκαρπος» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαμβακόπουλου «Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ».

O Πρόεδρος της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Σερρών « Ο Άγιος Πολύκαρπος» κ. Σωκράτης Κοτζάογλου χαιρετίζοντας τους παρευρισκόμενους ανέφερε πως είναι πολύ συγκινητικό που η Αδελφότητα ξαναβρέθηκε στο ίδιο ιστορικό τόπο του Βαμβακόπουλου Χανίων, στον τόπο που εγκαταστάθηκαν πολλοί Μικρασιάτες μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και που το 1996 έγινε η Αδελφοποίηση των δύο Συλλόγων Μικρασιατών που έχουν και οι δύο ως προστάτη τον Άγιο Πολύκαρπο. Ακόμη ευχαρίστησε τον Κρητικό λαό για την ζεστή φιλοξενία του που επεφύλαξε στα μέλη της αποστολής της Αδελφότητας. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο δάσκαλος και λαογράφος κ. Σταμάτης Αποστολάκης ο οποίος μίλησε για την Μικρασιατική Καταστροφή και για τα τραγούδια και μοιρολόγια που έφεραν μαζί τους οι Μικρασιάτες. Εν συνεχεία στην σκηνή ανέβηκε η Χορωδία της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Σερρών « Ο Άγιος Πολύκαρπος» με χοράρχη τον Δημήτριο Αρδανιώτη, η οποία συνοδεύτηκε από το μουσικό σχήμα «ΥΑΚΙΝΘΟΣ» του Βαγγέλη Βαϊγκούση και απέδωσε άψογα μερικά από τα καλύτερα μικρασιάτικα τραγούδια, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στο παρευρισκόμενο πλήθος. Τέλος παρουσιάστηκε ένα δρώμενο με τίτλο « ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑ» καθώς και παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια της καθ’ ημάς Ανατολής από το Σύλλογο Περαμίων Κυζικηνών Νέας Περάμου Αττικής. Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και προσφέρθηκαν στον κόσμο πεντανόστιμα Κρητικά γλυκά και κεράσματα

Την εκδήλωσε παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ανάμεσα τους ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Νομάρχης Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης, ο Δήμαρχος Χανίων Κ. Βιρβιδάκης, ο Δήμαρχος Θερίσου Γιώργος Τσαπάκος, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής. Επίσης παρεβρέθησαν για το σκοπό αυτό και Μικρασιάτες από το Νομό Ρεθύμνου καθώς και αρκετοί Σερραίοι που διαμένουν σε περιοχές της Κρήτης.

Το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010 είχε προηγηθεί επίσκεψη από την αποστολή της Αδελφότητας στο ιστορικό χωριό Θέρισος όπου επισκέφτηκε το Μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου. (φωτογραφία). Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι στη Θέρισο στην ταβέρνα «ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» όπου οι Μικρασιάτες των Χανίων, των Σερρών και της Νέας Περάμου Αττικής χόρεψαν μέχρι αργά το απόγευμα και θυμήθηκαν τις Αλησμόνητες Πατρίδες.

Η επίσκεψή μας στα Χανιά ανανέωσε τις άριστες σχέσεις των Μικρασιατών του Ν. Σερρών με αυτές των Χανίων και έβαλε παρακαταθήκη οι αδελφοποιημένοι αυτοί Σύλλογοι να πορευθούν στο μέλλον με μεγαλύτερη συνεργασία και δεσμούς αγάπης.

Από το Δ.Σ. της Αδελφότητας συνόδευσαν την αποστολή στα Χανιά ο Πρόεδρος Σωκράτης Κοτζάογλου, ο Γενικός Γραμματέας Καδέμογλου Αλέξανδρος και η Έφορος Ιματισμού Μπασιά Κυριαζή Μένια.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Χανίων για την απέραντη αγάπη προς την Αδελφότητά μας και στην Πρόεδρο της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Χανίων « Ο Άγιος Πολύκαρπος» Γκοζάνη-Χαριτάκη Στέλλα για την κατάθεση ψυχής όλες αυτές τις ημέρες που ήμασταν στα Χανιά. Της ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όποιο στόχο έχει μπροστά της και είμαστε σίγουροι ότι θα τον πετύχει γιατί είναι μια αστείρευτη πηγή ενέργειας και δημιουργίας. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Χοράρχη μας και Γυμνασιάρχη- καθηγητή Μουσικής και Πρωτοψάλτη Αρδανιώτη Δημήτριο που για ακόμη μία φορά παρουσίασε ένα σύνολο άψογο από κάθε πλευρά, ευρισκόμενος αφιλοκερδώς εδώ και μία δεκαετία στην Διεύθυνση της Χορωδίας η οποία μετά τον θρίαμβο της Βιέννης τον Απρίλιο του 2010 απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι μία από τις καλύτερες χορωδίες παραδοσιακής μουσικής σε επίπεδο Ο.Π.Σ.Ε. (Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος).

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΤΖΑΟΓΛΟΥ

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ

«Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ»

ΙΚΟΝΙΟΥ 5, ΣΕΡΡΕΣ

ΤΗΛ 2321037350/6937624945

ΣΕΡΡΕΣ 8/9/2010

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  46  =  49