Μικρασιάτικη βραδιά στη λίμνη Βεγορίτιδα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΕΡΑΙΑΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ

Στις 9 Ιουλίου το απόβραδο σμίγει η φύση με την παράδοση σε ένα από τα όμορφα δαντελωτά ακρογιάλια της λίμνης Βεγορίτιδας. Εκεί…. Για 15η χρονιά πραγματοποιείται η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ. Με μπροστάρη τον πολιτιστικό σύλλογο οι κάτοικοι φροντίζουν για την τελειότητα της εκδήλωσης. Σύμμαχος  η    φύση  που διαμόρφωσε το χωρο,σε ένα αμφιθεατρικό σχήμα κατάφυτο από αυτοφυή δένδρα, έτσι που προσφέρει στον θεατή ένα γαλήνιο τοπίο πλάι στο ήρεμο κύμα της καταγάλανης λίμνης. Στο γέρμα του Ήλιου όλα πλέον είναι έτοιμα. Ήχοι από παραδοσιακά όργανα φερμένοι από τη μικρασία αντηχούν στους γυπω θεόρατους βραχους,ετσι που θαρρείς φιλτραρισμένοι γίνονται ακόμα πιο γλυκακουστοι πλημυρίζοντας την ατμόσφαιρα. Ο τεμπέλης ήλιος αποκαμωμένος γέρνει στις κορυφογραμμές του Βόρα και κατάκοπος από το φεγγος της μέρας, λούζεται στα κατσαρά νερά της λίμνης Βεγορίτιδας.Ενα ανάλαφρο αεράκι κουβαλά τη φρεσκάδα του γιαλού και τη σκορπά δροσίζοντας τους ξαναμμένους βράχους. Είναι η ώρα έναρξης των εκδηλώσεων. Χορευτικά συγκροτήματα παραδοσιακών χορών κατακλύζουν την εξέδρα παρουσιάζοντας μοναδικό θεαμα.Το κέφι παρασύρει τους παρευρισκόμενους που συμμετέχουν σε ξέφρενο γλέντι χορού και τραγουδιου.Ηνυχτα χορτάτη από χρώματα μοσχοβολιές και ήχους κυλά ως το χάραμα με συντρόφια το ντροπαλό   φεγγάρι, αφήνοντας πίσω της τη  γλυκιά ανάμνηση της 15ης ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΔΙΗΜΕΡΩΝ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

1η ημέρα Σάββατο  9  ΙΟΥΛΙΟΥ

20΄΄30        Η ορχήστρα με τα παραδοσιακά όργανα ξεκεινάει το ταξίδι στις αλησμόνητες            πατρίδες.

21΄΄30       καλωσόρισμα

21΄΄40       Χοροί από τον Σύλλογο Μικρασιατων Έδεσσας η ΄΄ ΜΠΙΓΑ΄΄

22΄΄15        Ταξίδι νοσταλγίας στις αλησμόνητες πατρίδες από τον ευρωβουλευτή κ. Γκλαβάκη Ιωάννη και τη μικρασιατική παρέα  ΠΙΠΕΡΙΑΣ.

22΄΄50           Χοροί από το μικρασιατικό σύλλογο Ν. ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΄΄ΟΥΣΑΚ΄΄

Ακολουθεί  λαϊκό γλέντι

2η ΗΜΕΡΑ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ

21΄΄30         Καλωσόρισμα

21΄΄40           Χοροί του τόπου μας από τον Μορφωτικό Σύλλογο Νέων Άρνισσας΄΄ΜΕΣΝΑ΄΄

Ακολουθεί  λαϊκό γλέντι.

Στο χώρο εκδηλώσεων θα λειτουργεί υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας

ΠΟΛΗ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΜΟΥ του ιδρύματος ανταλλαγέντων της Λοζάνης με θέμα   προσφυγικές ιστορίες και η νοσταλγία των ρωμιών της  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

7  +    =  8