Μικρασιατικές παραδόσεις στη Σκιάθο

 
Ο Σύλλογος «Εγγλεζονήσι» παρουσίασε
χορόδραμα για τη Σκιάθο

Στη Σκιάθο φιλοξενήθηκε το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου ο σύλλογος «Εγγλεζονήσι» προσκεκλημένος από την Ένωση Μικρασιατών Σκιάθου, όπου παρουσίασε το χορόδραμα «Σμύρνη, από το θαύμα στο δράμα», τιμώντας τα 90 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής.

Η μελωδική μικρασιατική μουσική, ο εκφραστικός ποιητικός και πεζός λόγος, η δράση και ο χορός με ένα αρμονικό δέσιμο ζωντάνεψαν μνήμες και προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης και δάκρυα στα μάτια των παρευρισκομένων, που κατέκλυσαν ασφυκτικά την… αίθουσα εκδηλώσεων του γυμνασίου Λυκείου Σκιάθου.
Χορωδοί, χορευτές και μουσικοί έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Τα άτομα αυτά, καθοδηγούμενα από την αγάπη τους στην παράδοση και τον πολιτισμό, εργάζονται με μεράκι και φαντασία προάγοντας την αξία της ιστορίας και του πολιτισμού.

Συγκινητικός υπήρξε και ο λόγος της προέδρου Ουρανίας Σταματιάδου για τις χαμένες πατρίδες καθώς και η αναφορά της για την αγαπημένη μας Μαλαμίτσα Μαθηνού, που έφυγε από την ζωή πριν 1 χρόνο που υπήρξε δίαυλος επικοινωνίας των 2 συλλόγων.

Για τη παραγωγή εργάστηκαν στη σκηνοθεσία η θεατρολόγος Ευφροσύνη Κουτσογιάννη, στη διακειμενική σύνθεση η πρόεδρος Ουρανία Σταματιάδου, στο γενικό συντονισμό ο Γιάννης Παπανικολάου στην αφήγηση η Ζωή Ιωαννίδου και ο Γιάννης Παπανικολάου.

πηγή ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

3  +  1  =