Μικρασιάτικα στο θέατρο Δόρας Στράτου

Την Κυριακή 26 /9 το βράδυ στο κατάμεστο θέατρο “Δόρας Στράτου”  με τη συμμετοχή Μικρασιατικών Συλλόγων από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (Ο.Π.Σ.Ε.) ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ 2010.

Στο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα συμμετείχαν τα χορευτικά τμήματα από την Ιωνική Στέγη Ηλιούπολης, τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο ” Η Προικόννησος” Ν.Μαρμαρά Χαλκιδικής, τον Πολιτιστικό και Πνευματικό Ομιλο Νέων Παλατίων, την Αδελφότητα Πριγκηπιέων Χαλκίδας, το Χορευτικό εργαστήρι του Δήμου  Ν. Αρτάκης, την Πανελλήνια Ενωση Εφεσίων, τον Σύλλογο Περαμίων Κιζυκηνών, το Σύλλογο Πριγκηπιανών “Αγιος Γεώργιος ο Κουδουνάς” και τον Εξωραιστικό Σύλλογο Ν.Μαγνησίας.

Παρουσιάσθηκαν χοροί των περιοχών της Aρετσού Βιθυνίας, Μαρμαρά- Προποντίδας, Καππαδοκίας, Θράκης-Ανατολικής Ρωμυλίας, Κυζικηνής χερσονήσου και παράλια της Μικράς Ασίας.

Μουσική έπαιξε το συγκρότημα “ΕΠΤΑΣΗΜΟ” με τον καταπληκτικό στο κανονάκι Μάνο Κουτσαγγελίδη.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η Μαριάνα Μαστροσταμάτη, ενώ υπεύθυνη της παράστασης ήταν η Κατερίνα Κατσανδρή.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της ΟΠΣΕ   Θανάσης Λαγοδήμος και ο πατήρ Δημήτριος, υπεύθυνος του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών. Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων,  ο πρόεδρος της Ενωσης Σμυρναίων Ε.Τσίρκας και εκπρόσωποι Μικρασιατικών Σωματείων από όλη την Ελλάδα.

Βίντεο από την Εκδήλωση

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

60  +    =  64