Μετάβαση Εθελοντριών της Παιδούπολης στην Κωνσταντινούπολη

Μετάβαση Εθελοντριών της Παιδούπολης στην Κωνσταντινούπολη την περίοδο των εορτών, που έχουν προσφέρει εθελοντικά έργο στην Παιδούπολη της ν. Πρώτης τα τελευταία 2 καλοκαίρια, για συνάντηση και οργάνωση εόρτιας εκδήλωσης για τους μαθητές των Ομογενειακών σχολείων, επισκέψεις σε Ομογενείς τρίτης ηλικίας και το Γηροκομείο Βαλουκλί. Οι δραστηριότητες των εθελοντριών περιελάμβανε:

Συμμετοχή στα Κάλαντα με τους μαθητές των Σχολείων στο Πέρα και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Επισκέψεις και συμμετοχή στις εκδηλώσεις στις Κοινότητες Βλα-χερών, Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλί, Αγ. Στεφάνου, Αγ. Γεωργίου Κουδουνά και στην Μονή Μεταμόρφωσης Σωτήρος -Παιδούπολης,

Στις 30-12-2012 ημέρα Κυριακή το απόγευμα οργανώθηκε εόρ-τια εκδήλωση στην Κοινοτική αίθουσα της Αγίας Τριάδος Πέρα με την συμμετοχή 23 μαθητριών και μαθητών της Παιδούπολης της ν. Πρώτης. Το πρόγραμμα περιελάμβανε, τραγούδια, κάλα-ντα, παρουσίαση για τα Άγια Θεοφάνεια καθώς και παρουσίαση φωτογραφιών από την κατασκήνωση της Παιδούπολης του θέρους 2012. Στο τέλος παραχωρήθηκε κέρασμα στα παιδιά, κοπή πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας και ένα αναμνηστικό δώρο.

Στις 31-12-2012 ημέρα Δευτέρα, η ομάδα των εθελοντριών μαζί με μαθητές από το Φανάρι έψαλαν τα κάλαντα σε σπίτια Ομογενών στο Νιχώρι και στο Μέγα Ρεύμα. Οι Ρωμιοί υποδέχθηκαν με πολύ χαρά τις εθελόντριες και τους μαθητές. Οι επισκέψεις στο Νιχώρι ξεκίνησαν από την οικία του εφημέριου π. Αγαθάγγελο, που υποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά τους νέους μαθαίνοντας ότι έρχονται από την Οι.Ομ.Κω. Μετά το Νιχώρι, ακολούθησαν κάλαντα σε σπίτια στην κοινότητα του Μεγάλου Ρεύματος, όπου κι εκεί οι Ομογενείς χάρηκαν πολύ με την παρουσία μας, ενώ θυμήθηκαν ότι είχαν πάει και πέρσι για τα Κάλαντα. Το Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο των Κοινοτήτων Σταυροδρομίου και Μεγάλου Ρεύματος κ. Γιώργο Παπαλιάρη για την μέριμνα και φιλοξενία των εθελοντριών της Οι.Ομ.Κω. Οι εθελόντριες επίσης συμ-μετείχαν στον εσπερινό στο Οικουμενικό Πατριαρχείο όπου ακολούθησε κοπή της βασιλόπιττας.

Στη συνέχεια η ομάδα, επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό της Παναγίας Εισοδίων του Πέρα, όπου μαζί με τη χορωδία του κ. Α. Παριζιάνου έψαλαν τα κάλαντα, ενώ ο Μητροπολίτης Τρανουπόλεως κ.Γερμανός ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιττα.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  75  =  81