Με τα χρώματα του MIKRASIATIS.GR στον ιστορικό 28ο Κλασσικό Μαραθώνιο

Ο 28ος Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας πέρασε στην ιστορία και η αλήθεια είναι πως όσοι τον ζήσαμε στους δρόμους, είτε τρέχοντας, είτε χειροκροτώντας θα έχουμε να θυμόμαστε. Ο επετειακός Μαραθώνιος εκπλήρωσε σε όλα τα πεδία τις προσδοκίες και ήταν μια πραγματική γιορτή.Ο αττικός ουρανός που έλαμπε από το πρωί πάνω από το Λεκανοπέδιο μπορεί να δυσκόλεψε το έργο των μαραθωνοδρόμων, όμως τουλάχιστον ευνόησε την καλή διάθεση του κόσμου να βγει έξω και να χειροκροτήσει τους 22.000 και πλέον δρομείς που έδωσαν δυναμικό «παρών» στον Μαραθώνιο, και στους αγώνες δρόμου των 5 και 10 χλμ. Όσοι συμμετείχαμε ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις με πολύ κόσμο να χειροκροτεί σε σχεδόν όλο το μήκος της Μαραθώνιας Διαδρομής.

Πριν 2500 χρόνια μετά τη νικηφόρα μάχη του Μαραθώνα, ο αγγελιοφόρος έφερε στην Αθήνα το μήνυμα της νίκης και μαζί την προειδοποίηση πως οι Πέρσες παρά την ήττα τους στον Μαραθώνα ερχόντουσαν εν πλω προς την Αθήνα. Οι αθηναϊκός στρατός των περίπου 10.000 οπλιτών παρά την κόπωση της μάχης έκανε επίσης την ίδια διαδρομή και έφτασε λίγες ώρες αργότερα στην Αθήνα για να προλάβει τους Πέρσες και να τους κρατήσει μακριά από την Ευρώπη σημαδεύοντας την παγκόσμια ιστορία.

Χτες, Κυριακή 31/10/2010, γιορτάσαμε αυτή την επέτειο και σαν άλλοι Μαραθωνομάχοι, περισσότεροι από 10.000 δρομείς, κάναμε (σχεδόν) την ίδια διαδρομή όχι μόνο για να τιμήσουμε την ιστορική μάχη, αλλά και να μεταφέρουμε το δικό μας μήνυμα. 10.000 δρομείς, από 90 χώρες κάθε γωνιάς της υφηλίου στείλαμε το δικό μας μήνυμα Ειρήνης αυτή τη φορά και συναδέλφωσης των λαών στους δρόμους του.

Αξιζει να σημειωσουμε και τους 8 αθλητες απο τον συνοικισμό που έτρεξαν με τα χρωματα της Ενωσης Μικρασιατων Θηβας και του Δικτύου MIKRASIATIS.GR θέλοντας να περάσουν με αυτο τον τροπο το μηνυμα οτι οι χαμένες πατριδες δεν ξεχνιούνται.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  81  =  88