Με πρωτοφανή παρουσία κοινού η Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας έκοψε τη Βασιλόπιτα

Την περασμένη Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013, το βράδυ έκοψε η Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της, μέσα σε μια πολύ θερμή ατμόσφαιρα των εκατοντάδων μελών και φίλων που πλημμύρισαν όλους τους χώρους του Πνευματικού της κέντρου.

Η γιορτή άρχισε με τα κάλαντα που έψαλε η Παραδοσιακή χορωδία του Ο.Π.Α.Ν Δήμου Ν. Ιωνίας υπό τη δ/νση του κ. Βαγγέλη Σαραντίδη.

Αμέσως μετά στο βήμα ανέβηκε ένα από τα νεότερα μέλη του Δ.Σ, ο κ. Κοσμάς Χατόγλου, ο οποίος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους στην πρώτη ουσιαστικά εκδήλωση του Συλλόγου για το 2013, που είναι επετειακό έτος για τη Νέα Ιωνία, αφού συμπληρώνονται 90 χρόνια από την ίδρυσή της αλλά και για την Ένωση Σπάρτης, που συμπληρώνει 80 χρόνια συνεχούς κι αδιαλείπτου παρουσίας στα δρώμενα του δήμου και όχι μόνον.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Χάρης Σαπουντζάκης εκδηλώνοντας τον ενθουσιασμό του για την παρουσία τόσων πολλών μελών και φίλων, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει, λόγω της οικονομικής κρίσης η Ένωση το 2012. Μετά από σύντονες προσπάθειες του Δ.Σ, αλλά και την στήριξη (ηθική και υλική) των μελών, που υπήρξε συγκινητική, προέβλεψε ότι θα υπάρξει βελτίωση της κατάστασης στο 2013.

Ο απολογισμός των πεπραγμένων του 2012 ήταν πολύ λακωνικός, δεδομένου ότι αναλυτικότερα παρουσιαζόταν στην πανηγυρική έκδοση της «Σπάρτης της Ανατολής» που κυκλοφόρησε και διανεμόταν δωρεάν σε όλους.

Επέμεινε μόνο στις δράσεις της Ενώσεως, πολλές φορές σε συνεργασία και με άλλους φορείς, και σωματεία σχετικά με την επέτειο των 90 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και που εκάλυπταν όχι μόνον την ευρεία περιοχή του δήμου Ν. Ιωνίας, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα.

Κάλεσε τα μέλη και τους φίλους να είναι κοντά στην Ένωση και στο 2013, δεδομένου ότι προγραμματίζονται πολλές εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων και ειδικές ημερίδες με βασικούς ομιλητές τον ίδιο και το γεν. γραμματέα κ. Λουκά Χριστοδούλου και αντικείμενο την ιστορία της πόλεως της Νέας Ιωνίας, με συχνές αναφορές και στην ιστορία της Ενώσεως στην περίοδο του μεσοπολέμου (1922-1940).

Τόνισε ότι πρόκειται για εντελώς πρωτότυπο, αρχειακό υλικό, που συγκεντρώθηκε όλα τα τελευταία χρόνια και που θα παρουσιασθεί για πρώτη φορά……

Στη συνέχεια ανακοινώνεται η βράβευση της κ. Πηνελόπης Δουρμούσογλου, επιλέκτου στελέχους της Ενώσεως, που είχε πολλά προσφέρει ηθικά και υλικά στο σύλλογο.

Για την  προσφορά της κ. Δουρμούσογλου μίλησε ο γεν. γραμματέας της Ενώσεως ο κ. Λουκάς Χριστοδούλου. Κατόπιν παρακλήθηκε ο δήμαρχος κ. Ηρ. Γκότσης ν’ απονείμει την πλακέτα στον πρόεδρο, δεδομένου ότι η τιμωμένη δεν παρίστατο λόγω πένθους.

Ακολούθησε ο εκπροσωπών το σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας κ.κ. Κωνσταντίνο, πανοσολογιότατος αρχιμανδρίτης Βασίλειος ευλόγησε την πίτα και απηύθυνε ευχές στην Ένωση.

Πρώτος κλήθηκε να κόψει ένα κομμάτι ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε με εγκωμιαστικό τρόπο στην όλη προσφορά της Ένωσης «διαχρονικά» αλλά και τη συμπαράστασή της στο κοινωνικό έργο του Δήμου (κοινωνικό Παντοπωλείο- Στέγη Ανηλίκων κ.λ.π.). Ο δήμος, είπε, προσπαθεί να είναι, παρά τα φοβερά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κοντά στους φορείς και τα σωματεία της πόλης.

Μετά το δήμαρχο ηγήθηκαν κι απηύθυναν μηνύματα κι ευχές ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πέτρος Μπουρδούκος, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου κ. Παναγιώτης Μανούρης, ο επικεφαλής του Π.Α.Κ. κ Άρης Χατζησαββίδης, οι αντιδήμαρχοι, κυρία Όλγα Κατημερτζή, Φώτης Τσομπάνογλου και Γιάννης Κολμανιώτης. Ακολούθως κλήθηκε ο ε.α ναύαρχος κ. Νίκος Θεμελίδης, μέλος της Ενώσεως, ο οποίος και επέδωσε στον πρόεδρο της Ενώσεως το έμβλημα του Πολεμικού Ναυτικού, ο αντ/δρος της Ο.Π.Σ.Ε κ. Σπ. Ισσόπουλος, ο γεν. γραμματέας της Ε.Σ.Ο και πρόεδρος της Ε.Σ.Σ.Ν.Α κ. Χρ. Γκορίτσας, ο οποίος και αναφέρθηκε στην επιτυχία της Ενώσεως ν’ ανεβεί ως Τμήμα Σκακιού στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία, χάρη στις προσπάθειες και του υπευθύνου του Τμήματος κ. Νίκου Χατόγλου. Ακόμη κλήθηκαν η κ. Δέσποινα Βενετσανοπούλου, ο κ. Λουκάς Χριστοδούλου (ως Αντιπρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ), η δημοτ. Σύμβουλος Μεταμόρφωσης κ. Βασ. Μπαλαρή και τελευταίος ο πρόεδρος της Ενώσεως κ. Χάρης Σαπουντζάκης.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε από τον κ. Δημ. Μωραλόγλου, το 5/μελές μουσικό συγκρότημα του κ. Β. Σαραντίδη που εξετέλεσε ένα πρόγραμμα με μικρασιάτικα τραγούδια.

Στην εκδήλωση παρίσταντο ακόμη οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ.: Χρήστος Χατζηιωάννου, Δημ. Κωστιδάκης, Δεσπ. Θωμαϊδου, Γιάννης Λαζαρίδης, Φιλ. Αθυμαρίτου.

Επίσης ως εκπρόσωποι φορέων οι εξής: ο κ. Ι. Ηλιού, πρόεδρος του συλλόγου Ινεπολιτών-Κασταμονιτών, ο κ. Αγγ. Μελεμενής, πρόεδρος του Συλλόγου Σμυρναίων Ν. Ιωνίας, ο κ. Κ. Τσομπανάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών, η κ. Όλγα Φτούλη, πρόεδρος του συλλόγου «Καππαδοκία» Ν. Ιωνίας, ο κ. Γαζεπίδης, πρόεδρος συλλόγου Μικρασιατών «Ιωνία» Λυκόβρυσης- Πεύκης, ο κ. Σπ.Παλλόγλου, πρόεδρος Συλλόγου Νησιού Πισιδίας, ο κ. Δημ. Γεωργούδης, αντ/δρος Ιωνικού Συνδέσμου, ο κ. Κων. Τσαγκαράκης, πρόεδρος του συλλόγου «Ανατολή», ο κ. Γιάννης Ματσούκας, αντ/δρος συλλόγου Κρητών, ο κ. Χρ. Σταθόπουλος, πρόεδρος Α.Ο Περισσού, ο κ. Γ. Βελιανίτης, πρόεδρος Ρουμελιώτικης Εστίας, ο κ. Ν. Χομπάς, από τον Φ.Ο.Ν.Ι, η κ. Λέλα Μπανούση από την Ε.Γ.Ε Ν. Ιωνίας, ο κ. Χρ. Μακαρόνης από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών και πολλοί άλλοι φίλοι της Ενώσεως.

 

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  84  =  92