Με μικρασιατικές ρίζες ο νέος Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος

΄Εχασαν την ηρεμία τους από τους δημοσιογράφους οι κάτοικοι του χωριού Δεσφίνα της Φωκίδας σαν μαθεύτηκε η είδηση για την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον οικονομολόγο καθηγητή κ. Λουκά Παπαδήμο, καθώς δεν ήταν και λίγοι εκείνοι από τα ΜΜΕ που έσπευσαν να αναζητήσουν συγγενείς του νέου Πρωθυπουργού στο όμορφο αυτό χωριό της κεντρικής Ελλάδας. Η πληροφορία για την καταγωγή του κ. Παπαδήμου είναι βέβαια ακριβής αλλά κατά … το ήμισυ, αφού αφορά μόνο τον πατέρα του, το γεν. διευθυντή του πάλαι ποτε Ανωτάτου Συμβουλίου Δημοσίων Υπηρεσιών, Δημήτριο Παπαδήμο. Από την πλευρά της μητέρας του, της οδοντιάτρου Καλλιόπης Παπαδήμου – Κουτρούλη, ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδος έχει στέρεες μικρασιατικές ρίζες. Είναι εγγονός της Σμυρναίας Πολύμνιας Γεωργ. Ανταλίδου και του Οδεμησιώτη γιατρού, Γεωργίου Κουτρούλη.

ΠΗΓΗ: Με πληροφορίες από την εφημερίδα «Μικρασιατική Ηχώ», τη διμηνιαία έκδοση της Ενώσεως Σμυρναίων, φύλλο 314 / Ιανουάριος – Φεβρουάριος 1995.

Συγχαρητήρια της Ενώσεως Σμυρναίων στο νέο Πρωθυπουργό

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Σμυρναίων απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Λουκά Παπαδήμο, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Με συναίσθηση της μεγάλης τιμής που περιποιεί στην ΄Ενωσιν Σμυρναίων και στο Μικρασιατικό Κόσμο της χώρας, η εκ μητρός καταγωγή σας από τη Σμύρνη και το Οδεμήσιο, παρακαλούμε δεχθείτε τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια για την ανάληψη των πρωθυπουργικών σας καθηκόντων και τις εγκάρδιες ευχές μας για την επιτυχία του έργου σας, από την οποία προσδοκούμε τα βέλτιστα για την Ελλάδα μας και το λαό της».

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  58  =  67