Με επιτυχία η Μουσικοχορευτική Βραδιά του Συλλόγου Αλατσατιανών Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε η μουσικοχορευτική βραδιά του Συλλόγου Αλατσατιανών Νομού Ηρακλείου την Τετάρτη 11.07.2012, στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης». Η επετειακή αυτή εκδήλωση, που συμπίπτει με τα 90 χρόνια από την τραγική εκείνη χρονιά της Μικρασιατικής Καταστροφής, και τα 30 χρόνια από την επανίδρυση του συλλόγου, ήταν αφιερωμένη σε όλους αυτούς που χάθηκαν, αλλά και σ’ εκείνους που ρίζωσαν στη νέα πατρίδα και τιμήθηκε όπως της άξιζε και από τα μέλη του συλλόγου, αλλά και από το Ηρακλειώτικο κοινό, που γέμισε ασφυκτικά το κηποθέατρο, καθώς υπήρχαν πάρα πολλοί θεατές που παρακολουθούσαν όρθιοι την εκδήλωση!

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κωστής Καλυβάς αναφερόμενος στην ιστορία και του αρχικού συλλόγου (που είχε ιδρυθεί ήδη από το 1936), ανάμεσα στα άλλα, είπε χαρακτηριστικά: «Ο τίτλος της σημερινής εκδήλωσης : «Λήθη στην πίκρα… Τιμή στη μνήμη», δίνει το στίγμα του προσανατολισμού που πρέπει να έχομε. Είναι ώρα να μετριάσουμε λίγο την πίκρα και τον πόνο, και να τιμήσουμε τη μνήμη, ΜΗ λησμονώντας την..

Το οφείλουμε στους προγόνους μας, στις αλησμόνητες πατρίδες μας, και στην ιστορία μας…

Οι πατρίδες ΔΕΝ χάνονται, όσο ζουν και υπάρχουν στην καρδιά και στο μυαλό μας… Αλησμόνητες ΝΑΙ!! Χαμένες όμως ΟΧΙ!!!»

Οι παρευρισκόμενοι εκτός από το πλούσιο πρόγραμμα της βραδιάς, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικρά αποσπάσματα από βίντεο παλαιότερων ιστορικών στιγμών του συλλόγου που συγκίνησαν ιδιαίτερα!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Αλατσατιανών ευχαριστεί ιδιαιτέρα:

α)Το νέο χοράρχη κ. Νίκο Αντωνακάκη που σε ελάχιστο χρόνο κατάφερε να παρουσιάσει ένα αποτέλεσμα που κατενθουσίασε το κοινό του Ηρακλείου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τα μέλη της χορωδίας και της ορχήστρας που ανταποκρίθηκαν με τόση επιτυχία.

β)Τη χοράρχη της παιδικής χορωδίας κα Έλενα Σαλούστρου Μοσχόβη. Η παιδική χορωδία που φέτος λειτούργησε σε άψογη συνεργασία με την ενορία των Νέων Αλατσάτων. Η ερμηνεία των παιδιών και η ορχήστρα της ενορίας, άγγιξαν τις πιο ευαίσθητες χορδές του κοινού.

γ)Το χοροδιδάσκαλο κο Νικήτα Τριτσάρη και τη χορευτική ομάδα που έδωσε την ψυχή της στην εκδήλωση.

δ)Τον κ. Σόλωνα Λέκκα, που ήρθε από τη Μυτιλήνη και στήριξε τη βραδιά ερμηνεύοντας καταπληκτικά με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής του μικρασιάτικα τραγούδια και αμανέδες.

Με το παρόν δελτίο τύπου, το Δ.Σ. του συλλόγου Αλατσατιανών εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς Τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, που τίμησε με την παρουσία την εκδήλωση και παρά το φορτωμένο πρόγραμμά του, είναι πάντα κοντά στις σημαντικές στιγμές του συλλόγου.

Ο Πρόεδρος                                    Η Γραμματέας
Κωστής Καλυβάς                        Αννα Κοιλάδη

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  33  =  38