Με επιτυχία η αναβίωση του Κλήδονα στο Λαύριο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαυρίου Η ΜΙΚΡΑΣΙΑ για δεύτερη συνεχή χρονιά αναβίωσε  με επιτυχία το πατροπαράδοτο έθιμο του Κλήδονα την παραμονή του Αϊ Γιαννιού στο συνοικισμό του Αγίου Ανδρέα.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στη δεξαμενή του Αγίου Ανδρέα στο συνοικισμό, όπου για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαυρίου Η ΜΙΚΡΑΣΙΑ αναβίωσε το έθιμο του κλήδονα. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου του συλλόγου, κυρίου Μίμη Δεληγιάννη, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ Θορικός, κύριο Μανώλη Μπίστα, για τη συμπαράστασή του στη πραγματοποίηση της εκδήλωσης, με την οποία άνοιγε το φεστιβάλ του Δήμου Λαυρεωτικής «Θορίκεια 2012». Θερμές ευχαριστίες απηύθυνε, επίσης, σε όσους τίμησαν με την παρουσία τους την προσπάθεια του συλλόγου να διατηρεί ζωντανές τις παραδόσεις, όπως και στις κυρίες του συλλόγου που για μια ακόμη φορά πλαισίωσαν και αυτήν την εκδήλωση με έναν πλούσιο σε εδέσματα μπουφέ.

Η γραμματέας του συλλόγου Τριανταφυλλιά Μήτρου αναφέρθηκε στο έθιμο του κλήδονα ο οποίος φυσικά άνοιξε με σκωπτικά στιχάκια.  Συνέχεια φυσικά είχε ο χορός που ξεκίνησε από το χορευτικό τμήμα του συλλόγου το οποίο, όπως τόνισε η υπεύθυνη Πασχαλιά Μακαρώνη, αναμένεται να ενισχυθεί  με νέες παρουσίες  από την έναρξη της επόμενης χρονιάς. Η βραδιά συνεχίστηκε με τραγούδι και χορό με τη συμμετοχή  του κόσμου μέχρι αργά το βράδυ.

Όποιος επιθυμεί να προμηθευτεί το βίντεο της εκδήλωσης μπορεί να επικοινωνήσει  στο τηλέφωνο 2292023114

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

  +  60  =  64