Μάθημα για την Καππαδοκία στο εφηβικό τμήμα του Συλλόγου “Ρίζες”

Σε μια όμορφη γεμάτη συγκίνηση εκδήλωση μνήμης, ιστορίας και λαογραφίας, ο Μιστιώτης Καππαδόκης και χοροδιδάσκαλος Βασίλης Σιδηρόπουλος, μίλησε για την Καππαδοκία σε νέα μικρασιατόπουλα, στη σειρά εκδηλώσεων του Συλλόγου Ρίζες με τίτλο: ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ.

Εξήγησε στους νέους μικρασιάτες για την καραμανλήδικη διάλεκτο,για τις παραδόσεις,τα έθιμα,τη λαογραφία και το μαρτύριο των Καππαδοκών κυρίως από τον Χριστιανισμό και μετά.

Ο Σύλλογος Ρίζες ευχαριστεί θερμά τον Βασίλη Σιδηρόπουλο, έναν ρομαντικό και αυθεντικό μικρασιάτη και του εύχεται να είναι γερός γιατί  ο χώρος μας  τον χρειάζεται. Ο Συλλογος ΡΊζες θα τον στηρίζει και θα είναι κοντά του σε ότι κάνει γιατί είναι αληθινός  και γνήσιος .

Μετά τη εκδήλωση οι Ρίζες συζήτησαν για πολλά θέματα μαζί με τον κύριο Σιδηρόπουλο, όπως είναι η ημερίδα μικρασιατικής νεολαίας που πρόκειται να οργανώσει ο Συλλογος Ριζες, καθώς και για τους αρνητές της γενοκτονίας και η απόκλιση τους από τα μικρασιατικά σωματεία τώρα και στη Μακεδονια.

το ΔΣ

[nggallery id=78]

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

6  +  2  =